Muzika

Pobjednici Eurovizije objavili zvanični video: Scene koje će vas duboko dirnuti

Uz pjesmu je objavljen i prevod na engleskom jeziku.

Kalush Orchestra - screenshot

Pobjednici Eurosonga, ukrajinski Kalush Orchestra, objavio je zvanični spot za pjesmu “Stefania” s kojom su se i predstavili na ovogodišnjem takmičenju. Scene iz pjesme duboko će vas dirnuti jer prikazuju ratom razorenu Ukrajinu, ali i majku koja se bori za slobodu i spasa svog djeteta i domovine, piše Novi.

Uz pjesmu je objavljen i prevod na engleskom jeziku.

“Ovu pjesmu sam jednom posvetio svojoj majci, a kada je izbio rat, pjesma je dobila puno novih značenja.

Iako u pjesmi nema ni riječi o ratu, mnogi su pjesmu počeli povezivati s majkom Ukrajinom. Štoviše, društvo ju je počelo nazivati himnom našeg rata!

Ali ako je Stefania sada himna našeg rata, volio bih da postane himna naše pobjede”, navodi se u opisu.

Također, ističu kako je video snimljen na osnovu istinitih događaja.

Za manje od 24 sata, video ima više od šest miliona pregleda.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh