Muzika

EVO KOJE ZEMLJE SU PROŠLE U FINALE EUROVIZIJE: Tenzija do samog kraja, evo ko je zadnji na spisku

Sinoć se održavalo drugo polufinalno veče “Evrovizije” u Torinu.

Konstrakta - YouTube/Eurovision Song Contest

Sa svojim timom, srbijanska predstavnica Ana Đurić Konstrakta nastupila je na samom početku, pod rednim brojem TRI.

Bilo je dvanaest predstavnika svojih zemalja, a samo deset ide u finale.

Prvi su nastupali predstavnici Finske. Oni su pjevali o nezavisnoj ženi, a publika ih je častila gromoglasnim aplauzom, a ono što je sigurno da je njihova energija bila žestoka. Konstrakta je izazvala ovacije i gromoglasni aplauz i tokom, i na kraju nastupa. Gotovo cijjela hala sa njom je pjevala stih “Biti zdrava”.

Dvoranom su se širili vrisci i ovacije, a korisnici mreža komentarišu da pjevačica nije mogla ni lepo da se čuje koliko je publika aplaudirala i sa njom igrala sada već poznatu koreografiju uz stihove “Bit, bit, bit, biti zdrava!”

Oficijalni Tviter nalog Evrovizije podijelio je dio Konstraktinog nastupa, uz baš ove stihove, a ispod njega se nižu samo pozitivni komentari.

Pa bilo je stvarno… Ne znam šta da kažem! Ovo ću pamititi dok sam živa! To je to! Još uvek sve procesuiram, ali svi su bili u fazonu: Biti zdrava, vauuu! – pričala je Ana.

Nakon nje nastupili su predstavnici San Marina, koji, kako izgledom, tako i scenskim nastupom podsećaju na prošlogodišnje pobjednike, grupu Maneskin, a tokom večerašnjeg nastupa, jedan detalj je svima posebno zapao za oko.

Na sceni, tokom izvođenja pesme došlo je i do poljupca između dvojice muškaraca, što je svakako pobudilo brojne komentare.

Predstavnica Kipra na ovogodišnjoj “Evroviziji”, talentovana Andromaha, već nedjeljama važi za najljepšu učesnicu festivala.

Vladana Vučinić predstavljala je Crnu Goru sa numerom “Breathe”.

– Izgubila sam mamu od posljedica korona virusa, napisala i posvetila sam ovu pjesmu upravo njoj. S obzirom da je toliko ljudi izgubio život od posljedice virusa moju pjesmu posvećujem svima koji su ostali bez nekog bližnjeg. Želim da im poručim da imaju negdje nekog ko dijeli istu sudbinu sa njima. Znam da nije jedna rečenica, ali nemojte mi zamjeriti. – rekla je ona pred nastup

U finale nakon glasanja, odlučeno je da idu sljedeći predstavnici:

Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija i Srbija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh