Muzika

MUZIČKI KRIK ZABORAVLJENE GENERACIJE U ČAST PRIJATELJA I KOLEGE NEDIMA ŠARIĆA-ŠARE

Pjesma „Evo me“ u izvedbi najistaknutijih rock muzičara Sarajeva i Mostara

Muzičari / PR - Haber.ba

Povodom preranog odlaska Nedima Šarića-Šare, člana legenadarnog benda Mo Selection, muzičari Sarajeva i Mostara su njemu u čast snimili obradu njegove pjesme „Evo me“, koja je danas predstavljena u Sarajevu. Nedim Šarić pripada ratnoj generaciji muzičara, a svojim djelovanjem je ostavio dubok trag na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni.

„Šara je moj drug i saborac, a ova pjesma je simbol naše generacije koja je podnijela ogromnu žrtvu u ratu. Sa jedne strane ogromna sreća i zadovoljstvo što se preživjelo najgore, a sa druge strane hladan tuš i spoznaja da smo ostavljeni kao usamljena tijela u univerzumu koja nemaju ni korijen ni utočište“, naveo je Nedžad Merdžanović, pjevač benda Konvoj. Najistaknutija imena domaće rock muzičke scene, koja su učestvovala na snimanju pjesme, danas su svojim okupljanjem odali omaž kroz Šarine stihove, koje su kako i dolikuje, na kraju ispratili posljednjim aplauzom. „Šara je bio boem, umjetnički duh u raljama savremenih pravila egzistencije. Jedan od nas. Žao mi je što nije ovdje sa nama i nadam se da je konačno našao mir“, emotivno je prokomentarisao Dino Šaran, frontmen benda Letu Štuke i Šarin prijatelj na današnjoj svojevrsnoj komemoraciji mostarskom muzičaru.

Komemoracija, Nedim Šarić Šara / PR – Haber.ba

„Poznajemo se još iz devedesetih godina, a u tom paklu nas je spojila muzika. Mi smo izgubljena generacija rata, prestari da budemo djeca, premladi da budemo odrasli. Koristili smo svaku priliku da se družimo. Iza njega je ostalo mnoštvo pjesama, a najmanje što smo mogli uraditi je snimiti jednu od njegovih prvih pjesama koje je napisao“, rekao je Almas Smajlović. „Impresivna je bila njegova ustrajanost i želja da stvara, da ljudima poklanja stih i zvuk. Izgubili smo puno i sada znamo da je to nenadoknadivo“, poručili su iz Muzičkog centra Pavaratti, gdje je Šara često snimao i radio. U njegovu čast, pjesmu „Evo me“ izvode Dino Šaran, Almas Smajlović, Nedžad Merdžanović, Adnan Šaran, Enes Zlatar-Bure, Damir Nevesinjac, Hamdija Salihbegović, Muamer Đozo, Jasmina Šuta, Monika Josipović, Tajma Dervišević, Sergio Radoš, Seno Trnovac, Saša Đemranović, Orhan Maslo, Domagoj Zelenika, Mili Tiro, Sead Zaklan, Atila Aksoj, Saša Karabatić i Adin Šarić.

Pjesmu možete poslušati na ovom linku.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh