Muzika

OVAKO GA JE OSVOJILA! Harmonikaš Aleksandar Sofronijević otkrio šta ima Sanja Ćulibrk, a druge nemaju

Korona virus uticala je velikim delom na muzičare i ljude koji se bave javnim poslom. Ali, harmonikašu Aleksandru Sofronijeviću ona je donela i lepe stvari.

Svoje vreme sam utrošio tako što sam upisao još jedan master na etnomuzikologiji i bavio se sa studijom i produkcijskom kućom, gde snimamo, i dolaze ozbiljne kolege da koriste moj prostor i budu deo izdavačke kuće. Sve sam mudro iskoristio i odmorio se kao nikada u životu. Svaki dan sam trenirao, čitao, bavio se fakultetom – ispričao je Sofronijević u gostovanju u “Redakciji” Kurir televizije kako je utrošio vreme u doba virusa Korone.

Za vreme korone, Aleksandar je sredio i svoj emotivni život. Uživa u ljubavi sa voditeljkom Sanjom Ćulibrk.

– Korona je u tom usporenom tempu života donela da sredim svoj emotivni život. Uživam, zaljubljen sam. Delim vreme i život sa Sanjom i baš nam je lepo. Ona je jedna osoba koja odlično zna ko je. Vaspitana je i potiče iz jedne fantastične porodice. Odgovara mi u svakom pogledu kao drug i kao prijatelj. Srećan sam i nema razloga to da krijem – istakao je harmonikaš.

U svojoj bogatoj karijeri ima lepe uspomene, ali je otkrio da jedna svadba na kojoj je svirao drži prvo mesto u omiljenim svirkama.

Muzički idol mu je bio Ljubiša Pavković
Poslednji iz svog okestra se preselio za Beograd
Sa 4 godine prvi put video harmoniku
Nikada nije voleo Grand, on je dete Radio Beograda
Šabana Šaulića na večni počinak ispratio s njegovom omiljenom pesmom “Ne plači dušo”
– Prva na kojoj smo svirali da je događaj bio neverovatan. Moram da kažem da sve što postoji u ovoj zemlji od estrade da vredi je bilo na toj svadbi. To je savdba Dajane Paunović i Žike Jakšića. Mi smo baš bili mladi tada i bili smo kao neki klinci koji su došli i nisu mogli da veruju šta vide. Mi smo goste takli sa jednom vrhunskom interpretacijom narodne muzike, kao i zabavne. Pokazali smo da možemo sve da sviramo vrhunski. Ko god da je izašao da peva, mi smo ga pratili i zvučali kako treba. Tu nas je čula Ana Bekuta, pa nas je zvala na koncert, a tu je bio i Tozovac – rekao je Sofronijević za kraj i pozdravio Sanju sa jednom posebnom pesmom.

Harmonikaš Aleksandar Sofronijević još kao mali sanjao je da na velikim koncertima svira za naše velike zvezde. Iako se njegova porodica mnogo odricala dok je njegovo usavršavanje na harmonici trajalo, Aleksandar je uvek bio otvoren i pričao je o teškim danima kada su tokom 90-tih godina, njegova porodica i on pozamljivali novac kako bi on se pojavio na nekom takmičenju. Predrag Živković Tozovac kao i Zdravko Čolić ispunili su njegove dečačke snove.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh