Muzika

EVO O ČEMU GOVORI POBJEDNIČKA PJESMA SA EUROSONGA: Preveli su tekst, mnogi su se iznenadili

Itlija je pobijedila u jučerašnjem finalu Eurosonga, no danas se više piše o sceni frontmena koji je snimljen nad stolom, zbog čega su mnogi pomislili da šmrče drogu. No o čemu njihova pjesma zapravo govori?

Italija - AFP

Damiano David priopćio je kako ne koristi droge, no korisnici društvenih mreža i dalje raspravljaju o spornoj snimci, a neki su otišli toliko daleko da traže diskvalifikaciju. Ipak, čini se kako od toga neće biti ništa.

Måneskin, što znači mjesečina na danskom (počast rodnoj zemlji basistice Victorije), osvojio je 529 bodova, što je bilo 30 više od drugoplasirane Francuske. Švicarska je završila treća.

Pop-rock kvartet osvojio je drugo mjesto na talijanskom X-Factoru 2017. godine. Debitirali su na Sanremu 2021., gdje su jedini došli s rock pjesmom. Inače, izvedba njihove pjesme na Euroviziji bila je ponešto izmijenjena u odnosu na original koji je sadržavao neke eksplicitne riječi, neprikladne za Eurosong.

No nakon pobjede bend je izveo original svoje pjesme. “Želimo samo reći čitavoj Europi i svijetu da rock ‘n’ roll nikad ne umire”, rekao je David nakon trijumfa.

Zitti e buoni (“Shut up and behave”) pjesma je koja govori o nekonformistu koji ne želi da ga miješaju za druge ljude te neprestano ističe svoje unikatnosti. Protagonist pjesme ispričava se mami koja ga ne pušta u kuću jer uvijek dolazi doma kasno, a kaže kako ni ona nije poput drugih.

“Izbezumljen sam, ali ne poput njih. I ti si izbezumljena, ali ne poput njih. Izbezumljeni smo, ali ne poput njih, prenosi Index. Mi nismo poput njih”, završava pjesma koju možete čuti ispod.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh