Muzika

Trio “Musica salinea” sinoć održao koncert klasične muzike u Sarajevu

Trio “Musica salinea” u petak je u Domu Oružanih snaga BiH upriličio svoj prvi koncert u 2021. godine te time otvoriti ovogodišnju koncertnu turneju širom Bosne i Hercegovine.

Musica Salinea - Klix

Trio Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” čine uspješne i priznate muzičarke: pijanistica Alma Hodžić Pašić, violinistica Lorena Milina i čelistica Lidija Paulin.

Koncertom u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Napretkov trio “Musica Salinea” iz Tuzle će otvoriti novu koncertnu sezonu.

Tri umjetnice su publici u Sarajevu predstavile nove dimenzije muzike i ovu večer učinile posebnom.

Na programu koncerta našao se J. Bhrams: Trio br. 2 , Op.87 , C-dur, Allegro, Andante con moto, Scherzo, Finale te A. Piazzolla: Godišnja doba Buenos Aires, ljeto i proljeće. piše “Klix“.

Svojim nastupima trio pruža čar ljepote klasične muzike. Članice “Musica salinea” dolaze iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine i umjetnošću je spajaju u jedno.

Koncert je upriličen uz pridržavanje svih epidemioloških mjera uz obvezno nošenje zaštitne maske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh