Muzika

POSLJEDNJI BALAŠEVIĆEVI SATI: Oglasio se izvor iz bolnice, “Kad su ga stavili na respirator, otkucaji srca su…”

Vijest o iznenadnoj smrti Đorđa Balaševića šokirala je mnoge.

Đorđe Balašević - Screenshot

Tek što se saznalo da boluje od upale pluća i da je završio u bolnici, Balašević je preminuo ovog petka u Kliničkom centru Vojvodine.

Glazbenika je izdalo srce te mu ni svi napori liječnika nisu mogli spasiti život.

Sve do četvrtka ujutro Balašević je bio relativno stabilan na intenzivnoj njezi Infektivne klinike KCV te je plan liječnika bio, kako doznaje Kurir, prebaciti ga na covid-odjel Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Međutim, stanje mu se naglo pogoršalo i on je intubiran u Infektivnoj klinici. No, čim je stavljen na respirator, otkucaji srca pali su mu ispod 50 u minuti.

“Liječnici su mu odmah ugradili pacemaker, ali, nažalost, nakon pola sata srce je stalo. Sat i pol vremena pokušavali su ga reanimirati. Radili su elektrošokove, davali su adrenalin, pokušavali su ga spasiti i plakali dok su se borili za njegov život…ali spasa nije bilo. Ravna linija nije se pomicala. Iako je svima bilo jasno da su ga izgubili, nisu odustajali. Dodavali su i dodavali adrenalin, ali na kraju su morali stati. Plakali su još satima nakon toga”, izjavio je neimenovani izvor za Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh