Muzika

NEKAD I SAD Snimci koji svjedoče o svim promjenama Jelene Karleuše

Danas je jedna od najkontroverznijih pjevačica u regionu, a prije 25 godina Jelena Karleuša pjevala je prateće vokale mnogim pjevačima, nakon čega je riješila da i sama zakorači u estradni svijet.

Sa prvim albumom “Ogledalce” koji je izdala za “Diskos” i na kom je, verovali ili ne, sarađivala i sa kompozitorom i producentom Draganom Stojkovićem Bosancem, predstavila se publici.

Njen prvenac prodat je u 100.000 primeraka, a kao najveći hit osim naslovne numere, izdvojila se pesma “Najbolja drugarice”. Usledila je 1996. godina, ekspanzija turbo folka i žanrovski preokret same pevačice koja je drugi album izdala za “PGP RTS”.

“Ženite se, momci” i “Sad smo stranci postali” osvojili su publiku, a nakon trećeg albuma njena karijera krenula je uzlaznom putanjom.

“Ko ovu dramu režira” , “Veštice, vile” i “Cicija” bile su numere sa novog muzičkog projekta koji je mala od skandala, kako je sebe kasnije i opevala u jednoj pesmi, začinila i provokativnim fotografijama.

Saradnju sa “Grand produkcijom” započela je 1999. godine, kada je i objavila album “Gili, gili”, ali je ubrzo i prekinula nakon nesuglasica sa čelnicima ove kuće.

Ipak, 2015. godine voditelj Siniša Medić uspeo je da nagovori pevačicu da se vrati u “Grand”, ali ovoga puta kao gošća u njegovoj emisiji “Press pretres”. Ubrzo nakon toga dobija i ponudu da bude deo najpopularnijeg šoua “Zvezde Granda” i danas bez nje ne bismo mogli da zamislimo ovaj TV format, prenosi Grand


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh