Muzika

Dražen Žerić o novom albumu ‘Crvene jabuke’: “CD ima sarajevski šmek, tu je i duet sa Alenom Hrbinićem”

“Crvena jabuka” u petak će na radost armije fanova širom regiona objaviti novi album pod nazivom „Tvrđava“.

Dražen Žerić i Alen Hrbinić - PR / Haber.ba

Producent nadolazećeg muzičkog materijala “Crvene jabuke” je Mirko Šenkovski Geronimo, koji je na njemu i većinski autor. Pored njega kao autori se pojavljuju i Dino Muharemović, Samir Kadirić, Josip Pejaković, Goran Bubalo, Dragan Spajić Gale i Željko Krznarić. Za miksanje je bio zadužen Marin Meštrović.

Nedavno je sarajevska grupa objavila spot za naslovnu pjesmu „Tvrđava“, a posljednjih dana lider Dražen Žerić Žera u Sarajevu snima spot za pjesmu „Ostat ću te željan“, za koju tekst i muziku potpisuje Dino Muharemović. Aranžman su radili Žera i Laris Pašalić, a produkciju Mirko Šenkovski Geronimo i Marin Meštrović. Spot u glavnom gradu BiH realizira Stella film, režija je djelo Dragane Kajtazović – Šenkovski, a snimatelj je Samir Geko.

Na novom albumu nalaze se i dueti sa Željkom Samardžićem i Alenom Hrbinićem. “Aleje ljubavi” naziv je zajedničke pjesme koju je Žera snimio sa Željkom Samardžićem, a „Šta kad poljubaca nema“ naziv je dueta sa Alenom Hrbinićem.

Kada imaš dobre pjesme, onda izdaješ album. Naravno, riječ publike je zadnja. Poslije 36 godina karijere samo nam je to bitno. CD ima sarajevski šmek. Tu smo odrasli i počeli snimati, a kada ne bude tako okačit ćemo kopačke o klin. Na albumu su i dva dueta sa Željkom Samardžićem i Alenom Hrbinićem. Do saradnje sa Alenom je došlo na preporuku Dine Muharemovića. To je jedna prijateljska saradnja i mala pomoć dobrom pjevaču da nađe svoje mjesto na muzičkoj sceni. Daj Bože da mogu reći da je neko nama pomagao na početku karijere – kaže Dražen Žerić Žera.

Alen Hrbinić također ističe da je glavni krivac za duet Dino Muharemović, koji je i autorski kompletno potpisuje.

Kada sam sa Muharemovićem pričao o budućoj saradnji, rekao mi je da se pjesma „Šta kad poljubaca nema“ sviđa Žeri i da postoji mogućnost da snimimo duet. Nazvao me je nekoliko dana poslije i rekao da ću uraditi zajedničku pjesmu sa „Crvenom jabukom“ i da će biti na njihovom albumu. Naravno da sam bio sretan da snimim duet sa grupom koja je među najpopularnijim u regionu i koja ima desetine hitova. Još jednom hvala Žeri na podršci i siguran sam da će mi ova saradnja biti stepenica više u karijeri – kaže Alen Hrbinić koji dodaje da do kraja godine planiraju snimiti i videozapis za duet.

Dino Muharemović i Mirko Šenkovski – PR / Haber.ba

Dražen Žerić Žera – Samir Geko


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh