Muzika

Elliot – Lutam, novi spot

Elliot – Lutam, novi spot

Elliot - PR/Haber.ba

Kako bi opisala tematiku ove pjesme?

Svaka pjesma koju napišem obilježava period koji proživljavam ili sam proživljavala, pa tako i ova.’Lutam’ je ljubavna pjesma koja nosi priču o tome kako je teško krenuti dalje kada tek izađemo iz toksične ljubavne veze. Upravo zbog toga smo odlučili da pjesma bude otpjevana u etno stilu. Etno pjevanje sa sobom nosi posebnu čežnju, na poseban i vrlo snažan, ali ipak umiljat način priča priču ove pjesme, te smo zato i odlučili da ova pjesma vokalno ide u tom pravcu.

Ko je sve učestvovao u njenoj realizaciji?

Najljepše stvari u životu su one spontane, tako je i naša pjesma nastala na jednoj od proba u DK studiju (Mostar Rock School). Miran mi je pustio matricu i ja sam improvizovala i tako je nastao refren, te smo odmah odlučili da snimimo dionicu kako je ne bi zaboravili. Kontaktirala sam dugogodišnjeg prijatelja, Barikela (Ervin Husagić) kod kojeg smo snimali vokale, a koji je takođe zaslužan za mix i edit, a za naš prvi spot bio je zadužen također naš prijatelj Dino Kadragić sa kojim ćemo sigurno opet raditi. Ekipa iz BAM – C (Balkan Advanced Music Conference) koja se se pobrinula za naš prvi nastup koji smo imali u februaru, nam je također pomogla da snimimo kadrove na vrhu Marriott-a u Sarajevu, što je takođe bio rezultat slučajnog susreta i spontane ideje.

Na kojim lokacijama je snimljen spot i kakvu poruku on nosi?

Ove godine su mladi ljudi u Bosni i Hercegovini svoje odmore proveli upravo u Bosni I Hercegovini. Uživali smo u činjenici da naše društvene mreže bruje sjajnim lokacijama u našoj državi, te u prelijepim fotografijama sa očaravajućih mjesta, a za neka od njih smo i prvi put čuli. Iako nam baš nije drago što je nepovoljna epidemiološka situacija dovela do ovog domaćeg turizma, drago nam je da su svi prepoznali ljepote naše države. Upravo zbog toga smo spot snimali na Gatačkom jezeru, na Tjentištu i u Sarajevu. Htjeli smo iskoristiti ovaj momentum I svojoj novoj pjesmi dati bosansko-hercegovački audio-vizuelni pečat. Naravno, tok spota nosi obrnutu priču o ljubavi i povezanosti, te govori sve ono što tekstualno nismo izrazili. Na početku vidite suze, pa svađu, tenzije i kako spot gledate tako su kadrovi sve ljepši i vedriji- i na kraju, Miran i ja se smijemo, prskamo se u vodi – jer, na početku svake veze je sve prelijepo.

Kako bi ste vi opisali taj pravac, i koliko zapravo eksperimentišete sa zvukom na svojim pjesmama?

Kao što je i ova pjesma nastala spontano, i nas dvoje smo spontano krenuli u ovaj projekat. Iako imamo velike planove za budućnost, ne želimo da se ograničavamo i uživamo u tome što je svaka pjesma drugačija. Ni sami ne znamo kako bismo to nazvali osim eksperimentisanjem. Publika na Jaz Fest-u u Čapljini je mogla da primjeti da je jedna pjesma trap, druga house, treća reggaeton, ne planiramo da se priklonimo jednom žanru i smatramo da je to ono što se publici sviđa kod nas. Također želimo da stvaramo u skladu sa trenutnim svjetskim muzičkim trendovima, ali ne želimo da se odreknemo svojih ideja i iskustava koje se trudimo predstaviti svojom muzikom.

Da li se desila neka interesantna anegdota dok ste putovali i snimali spot?

Interesantno je to što je sa ovom pjesmo zaista sve bilo spontano. Nismo imali ništa isplanirano kada smo krenuli na put. Kada su Miran i Dino došli po mene, ja sam mislila da idemo samo na Tjentište, međutim kad sam sjela u auto, predložili su mi da idemo snimati u Sarajevo nakon Tjentišta i snimamo cijeli dan i noć. Snimanje bih opisala kao izlet gdje smo spojili ugodno s korisnim – radili smo bez ikakvog pritiska.

Koliko je korona utjecala na ‘Elliot’ i koliko vam je pomjerila planove?

Utjecala je mnogo, planirali smo mnogo nastupati, međutim kao što su se svi morali prilagoditi, tako smo i mi. Radili smo na novim pjesmama, objavili smo 3 pjesme od marta do danas.
Koliko god da nas je stanje pandemije pogodilo, ne smijemo klonuti, život mora ići dalje. Nadamo se poboljšanju situacije što prije. Mi stvaramo za svoju publiku i jedva čekamo da ponovo stanemo s njima oči u oči i osjetimo njihovu energiju. Do tada se nadamo da će nas pratiti putem društvenih mreža, i reagovati na naše pjesme!

Elliot – PR/Haber.ba

Elliot – PR/Haber.ba

Elliot – PR/Haber.ba[

Elliot – PR/Haber.ba

Elliot – PR/Haber.ba


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh