Muzika

Zdravko Čolić poklonio stan u Sarajevu drugu vojnom invalidu

Poznati pjevač Zdravko Čolić navodno je poklonio stan u Sarajevu u kojem je odrastao svom prijatelju ratnom vojnom invalidu.

Zdravko Čolić -

Prije nego što se preselio u Beograd, Čola je živeo u naselju Grbavica. Kada se agresija na BiH završila, Čolić je, kako tvrde Sarajlije s kojim je ekipa ovog lista razgovarala, odlučio da svoj stan pokloni prijatelju iz Visokog, koji je postao invalid.

Osim stana, pjevač je, kako piše “Kurir”, u Bosni, u mjestu Hadžići, posjedovao i vikendicu. I nju je navodno poklonio jednoj porodici iz Foče, koja je u ratu ostala bez krova nad glavom.

“Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živio sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti”,rekao je Čola 2007.

Šest godina kasnije Zdravko Čolić je navodno ostvario svoju želju i kupio stan u Sarajevu, piše ovaj dnevni list.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh