Muzika

Iz Mostara u svijet otišla Muzička razglednica

Svečanost predstavljanja Muzičke razglednice Mostara povodom 16. godišnjice obnove Starog mosta i upisa Mostara na Listu UNESCO-a održana je večeras na platou ispred Doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Iz Mostara u svijet otišla Muzička razglednica - PR / Haber.ba

Grad Mostar je tako odaslao poruku prijateljstva i nade ne samo svojim prijateljima i UNESCO gradovima nego i svima koji, kako kažu, u ovim vremenima nisu u prilici putovati i posjetiti Mostar. Razglednica prema riječima gradonačelnika Ljube Bešlića predstavljala pozdrav UNESCO-u i cijelom svijetu iz grada na Neretvi. Kaže i kako su željeli ostaviti dobar dojam, te da nažalost od turističke sezone u Gradu koja je trebala biti najbolja u historiji, nažalost neće biti ništa.

Iz Mostara u svijet otišla Muzička razglednica – PR / Haber.ba

Danas smo grad koji se bori protiv pandemije. Evropa i Svijet kažu da je danas najteže od Drugog svjetskog rata. Naša razglednica je i poziv da nas se ne zaboravi i ja vjerujem da ćemo imati goste u Mostaru čim se otvore granice. Trenutno imamo male probleme, znamo za neka veća okupljanja i s tim ćemo se morati boriti, pa kada bude potrebe i sankcionisati. Poštujmo propise i izrečene mjere. Tako ćemo sačuvati i zdravstveni sistem kojem također prijeti kolaps, rekao je Bešlić.

Iz Mostara u svijet otišla Muzička razglednica – PR / Haber.ba

U izradi ove razglednice učestvovalo je više od 30 mostarskih umjetnika iz svijeta muzike i filma. S obzirom na epidemiološke uvjete, javno predstavljanje razglednice organizovano je uz ograničen broj pozvanih, sa fokusom na radnike u medijima i kulturi. Projekat je povezao MC Pavarotti, Simfonijski orkestar, Mostar Rock School, BONK Studio kao i nekoliko istaknutih pojedinaca kao što su Damir Bunoza i Mario Knezović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh