Muzika

Houdek ogorčen: Muzički klanovi u Hrvatskoj ignorišu Ilmu Karahmet samo jer je iz BiH

Hrvatski pjevač Jacques Houdek odlučio je na Facebooku progovoriti o bh. pjevačici Ilmi Karahmet.

Jacques-Houdek-tportal

“Ilma Karahmet. Glas od kojeg vam se naježi svaka dlačica na tijelu. Emocija samo takva! Ipak, ne čujemo ju u “hrvatskom” eteru, ne čitamo o njoj u “našim” medijima. Zašto, pitate se? Zato jer je draga i megatalentirana Ilma uglavnom (čast izuzecima!) stavljena na ignore. I to, vjerujte mi, isključivo iz razloga jer se zove Ilma Karahmet i dolazi iz BiH. Djevojka je došla “kod nas” i legitimno pobijedila na “našem” talent showu RTL Zvijezde… Nakon toga odmah lansirala pjesmu ‘Podižem glas’ koju sam samo za nju sa zadovoljstvom napisao. Pokušali smo svim srcem podržati ju – no politike u glazbenom svijetu rekle su – NE”, poručio je Houdek.

On je poručio da je o tzv. muzičkim klanovima već govorio i da tu nema mjesta za “naše” i “tuđe” talente već samo za, kako kaže, “njihove cica mace”.

“Osobno, za mene nema naših i tuđih – za mene samo postoje talentirani i netalentirani. Pa, zašto onda stalno neke prosjeke veličamo, a neke preočite i istinske talente ignoriramo? Nije Ilma jedina umjetnica iz BiH koju ignoriramo; ima ih još – Mayasar (jučer sam podijelio njenu novu pjesmu – gotovo da uopće nema reakcija), pa npr. prekrasna Dalal koja ima doista poseban alt, Marija Šestić koja sevdalinke pjeva tako da ti istovremeno stanu i pamet i srce… and the list goes on… and on… I naravno, nije ovdje riječ samo o BiH… problem je daleko širi, nažalost. Kriteriji su jako pali, a čini se da i dalje padaju. Do kada, pitam se?” nastavio je Jacques.

“Poenta svega što vam pokušavam reći je – slušajte glazbu srcem pa ćete prepoznati istinske vrijednosti i prave talente, nemojte da vas ponese i vodi stav i (ne)ukus mase, ili da vas prevari dobar PR oko nekog napumpanog izvođača koji ustvari i nije nešto baš posebno. Vi kao publika itekako sve možete dobro čuti, vidjeti, a iznad svega – Osjetiti. Volim vas”, zaključio je, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh