Muzika

Amer M: Mladi umjetnik prestavlja svoj debitantski singl Dope Love

“Amer M je rođen 17.05.1992. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina, te se počinje vrlo rano baviti muzikom. Već sa 4 godine pokazuje veliki interes za pjevanje. Još kao dijete posjećuje Opersku školu u Bečkoj državnoj operi, gdje izvodi sve solo partije poznatih operskih djela.

Amer M - Youtube

Njegova majka, također solo-pjevač, je Amerov prvi stručni kontinuitet u muzici. Od tada se ovaj pjevač bosanskih korijena, a koji živi i stvara u Austriji, nalazi u jednom raznovrsnom muzičkom razvoju.

„Slušao sam operu, hip-hop, pop muziku. To je bila za mene jedna „divlja“ mješavina žanrova i nikada nisam mogao reći koji od ovih pravaca mi se najviše dopada. Svaki žanr ima svoju posebnost. Rock, pop, opera su naravno, ostavili velikog traga u mom muzičkom razvoju.“ – riječi su ovog mladog umjetnika.

Upravo iz tog razloga Amer M počinje 2018. godine, na svoj, posebno kreiran način, objavljivati cover-e svjetskih hitova i time osvaja veliki broj fanova.

Kao pjevač, gostuje sa svojim šou-programom, u mnogobrojnim bečkim klubovima, barovima i muzičkim scenama.

Sada nam predstavlja svoj debitantski singl DOPE LOVE.

Ova pjesma je u korijenima pjesma iz pop žanra, ali isto tako na jedan poseban način sadrži i elemente trap-a i EDM-a.

Ne propustite čuti DOPE LOVE i ovog izuzetno talentiranog mladog umjetnika. ”


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh