Muzika

Berin Buturović potvrdio da je zaražen i poslao poruku za javnost

Bh. pjevač Berin Buturović je među osobama koje su zaražene infekcijom COVID-19.

Berin Buturović - Instagram

Potvrdio je to i sam, oglasivši se danas porukom koju prenosimo u cijelosti:

“Dragi i poštovani prijatelji,

Kao neko ko se bavi javnim poslom osjećam potrebu i društvenu odgovornost da vam se obratim povodom novonastale situacije, prenosi “Radiosarajevo“.

Dana 11.3.2020. godine sam, po unaprijed ugovorenoj obavezi, nastupio u muzičkom dijelu programa u sklopu proslave jubileja kompanije “Igman” u Konjicu.

Nakon što sam u ponedeljak, 16.3.2020. godine saznao potvrđenu informaciju da je osoba iz Srbije koja je prisustvovala istom događaju pozitivna na koronavirus, odmah sam se prijavio Kriznom štabu i ostalim nadležnim institucijama.

Svakako sam automatski pristupio samoizolaciji u roditeljskom stanu u Konjicu, gdje se i trenutno nalazim zajedno sa njima. Testiranje na virus je obavljeno u srijedu, 18.3.2020. godine te sam danas dobio rezultate koji su nažalost pozitivni na koronavirus.

Ja se trenutno osjećam dobro, bez ikakvih simptoma koji ukazuju na bolest COVID-19.

Želim da se zahvalim svima koji neprestano šaljete poruke svoje podrške, izvinjavam se što nisam u mogućnosti svima lično da odgovorim.

Ne sumnjam da ćemo pobjediti i ovu bitku zajedno!

Na kraju, poruka za medije koji se interesuju za moje stanje, na čemu sam duboko zahvalan, ovo je moja zvanična izjava i molim vas da prihvatite da neću moći svakome pojedinačno davati istu.

Još jednom hvala svima na razumijevanju i podršci

Vaš Berin”

Podsjetimo, on je prisustvovao zabavi u povodu 70. godišnjice uspješnog rada jedne od najvećih kompanija namjenske industrije u našoj zemlji Igman i nakon što je utvrđeno da je jedan od direktora iz Srbije koji je prisustvovao ovom skupu, zaražen virusom SARS-CoV-2, Buturović se javio nadležnima.

Danas su potvrđene informacije i da su direktor ove firme i tri radnika zaraženi novim sojem koronavirusa na istoj zabavi…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh