Muzika

Optužuju je da je nebrižna majka: Uprkos pandemiji Severina poslala sina u igraonicu?

Pjevačica Severina Kojić nedavno je ostala bez starateljstva nad sinom Aleksandrom, kojeg ima sa kraljem bakra Milanom Popovićem, zbog toga što je tokom godina pokazala više puta da je nesavjesna majka.

Severina - Instagram

Iako predstavlja odluku suda kao nepravdu, pjevačica je ponovo pokazala da ne misli na dobrobit djeteta. Naime, Kojićeva je po privremenoj mjeri suda dobila sina, koji je sa njom trebalo da provede vikend 7. i 8. marta. Umjesto da vikend provede sa malenim Aleksandrom, ona je otišla u Švicarsku da pjeva, a sina ostavila rodici koja je ugrozila ne samo njegovo zdravlje već i zdravlje cijele porodice.

Kako izvor navodi, Severina je preuzela sina iako je znala da taj vikend neće provesti sa njim, a onda je ostavila dijete rodici Mii Popović na staranje, piše Telegraf

– Severina se stalno žali kako provodi samo 88 sati mjesečno, a uzela je dijete i otišla na put. Umjesto da posao uskladi tako da vrijeme provede s njim, ona ga povjeri drugima na staranje i onda kuka. Mogla je da traži od oca da zamieni vikend, ali to nije htjela jer neće da komunicira sa njim čak ni u takvim situacijama – navodi izvor i objašnjava šta se dalje dogodilo:

– Nakon što je Aleksandra dala na staranje rodici i otputovala, Mia je Aleksandra, uprkos svim upozorenjima nadležnih organa, odvela u najveću igraonicu u Zagrebu. Znate da je 12. marta na snagu stupila zabrana okupljanja preko 100 ljudi u zatvorenom prostoru, ali su i stručnjaci i nadležni organi danima unazad upozoravali i savjetovali narod da izbjegavaju bilo kakva okupljanja, čak i kućne posjete. Dijete je bilo među stotinom dejce u igraonici, gdje je moglo da bude izloženo koronavirusu. To isto dijete je nakon toga u kontaktu sa majkom, ocem, bakama i dedama, koji su ugrožena grupa, tako da to nije naivan potez. Velika neodgovornost, ali ona nikad ne krivi sebe. Krivi sud koji je starateljstvo dodijelio ocu, a sama o njemu ne brine čak ni u terminima koje ima po privremenoj mjeri.

Severina i Igor Kojić – Index.hr

U prilog ovim navodima govore i pisanja hrvatskih medija da je Severina održala nastup u Švicarskoj 7. marta, o čemu svjedoče i fotografije sa nastupa, kao i paparaca koji su je uslikali. Aleksandrov otac Milan Popović je o svemu rekao:

– Dobio sam od sina tu informaciju. Ponovo sam užasnut, ali ne i iznenađen pošto je ovo još jedan slučaj u nizu onog o čemu govorim već godinama, a to je ta kontinuirana nebriga majke za dijete – izjavio je Popović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh