Muzika

Benjamin Dolić porijeklom iz Velike Kladuše predstavljat će Njemačku na Eurosongu

Benjamin Dolić porijeklom iz Velike Kladuše ove godine predstavljat će Njemačku na Eurosongu u Rotterdamu, a koja će biti održana u maju ove godine.

Benjamin Dolić / Screenshot - Youtube

Ovaj 22-godišnjak rođen je u Ljubljani. Sa samo 12 godina takmičio se u slovenačkoj emsiji “Ja imam talent” gdje je stigao do polufinala. Dok je pohađao srednju školu postao je dio grupe D Base s kojom je 2016. godine pokušao predstavljati Sloveniju na Eurosongu. No njihova pjesma “Spet živ” nije uspjela ući u superfinale.

U Njemačkoj je postao poznat nakon učešća u osmoj sezoni takmičenja The voice of Germany. U ovom takmičenju osvojio je drugo mjestu, prenosi “Klix“.

Njemačku će predstavljati s pjesmo “Violent Thing”, a ovu informaciju Dolić je podijelio i na svojoj službenoj Facebook stranici.

“Zdravo svima, veoma sam uzbuđen što ću vam reći ovu veliku vijesti. Predstavlajt ću Njemačku na ovogodišnjem Eurosongu s potpuno ovim singlom “Violent Thing”. Ovo je za mene velika čast i jedva čekam da stanem na binu i dam sve od sebe”, napisao je Benjamin na svojoj stranici.

Inače Benjamin je u Njemačkoj poznat kao Ben Dolić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh