Muzika

Da li vam se dopala himna Hrvatske u izvedbi legendarne Josipe Lisac?

Hrvatska je dobila petog predsjednika. Zoran Milanović prisegnuo je na Pantovčaku. Njegova inauguracija prva je koja nije održana na Markovu trgu i s najmanje gostiju do sada.

Josipa Lisac / Screenshot - Youtube

Na inauguraciji je bilo tačno 43 ljudi – dužnosnici, među njima i dvojica bivših predsjednika, porodica izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog štaba.

Prije prisege koju je Milanović položio pred predsjednikom Ustavnog suda Miroslavom Šeparovićem, a koja je uključivala i riječi „tako mi Bog pomogao“ himnu je uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića otpjevala Josipa Lisac, prenosi “Radiosarajevo“.

Izvedba Josipe Lisac izazvala je brojne kako pozitivne, tako i negativne koemntare na društvenim mrežama. Da li se vama dopada himna Hrvatske u izvedbi legendarne Josipe Lisac?

Između ostalog na društvenim mrežama pojavio se i video snimak reakcije premijera Hrvatske Andreja Plenkovića koji je u trenutku izvođenja himne uzdisao, te kolutao očima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh