Muzika

Preminula pjevačica grupe Roxette, borila se s tumorom na mozgu

Švedska pjevačica Marie Fredriksson iz pop dua Roxette preminula je u 62. godini, javlja BBC.

Marie Fredriksson - YouTube

Marie se dugo borila s tumorom na mozgu, objavio je njen menadžer. U saopštenju se navodi da je preminula u utorak, 9. decembra “nakon 17-godišnje borbe s rakom”.

Pjevačica je 2002. godine saznala da ima tumor na mozgu nakon što se onesvijestila kod kuće. Doktori su joj tada davali samo 20 posto šanse da će se opraviti, ali nakon duge i agresivne terapije tumor se povukao.

Iza nje je ostao suprug Mikael Bolyos i dvoje djece, 26-godišnja kći Inez Josefin i 23-godišnji sin Oscar.

“Bila si najbolja prijateljica posljednjih 40 godina. Ništa više neće biti isto”, poručio je Per Gessle iz Roxettea, piše “Index“.

Punim imenom Gun-Marie Fredriksson, rođena je 30. maja 1958. Bila je švedska pop pjevačica, tekstopisac, pijanistica i slikarica, najpoznatija kao dio pop rock dueta Roxette, kojeg je osnovala 1986. godine s Perom Gessleom.

Dvojac je postigao međunarodni uspjeh krajem osamdesetih i početkom 90-ih albumima Look Sharp! (1988) i Joyride (1991).

Među najpoznatijim pjesmama grupe Roxette su “The Look”, “Joyride” i “It Must Have Been Love”.

Prije Roxettea bila je članica punk grupe Strul, koja je stvorila vlastiti muzički festival 1979.

Nakon toga kratko je bila u bendu MaMas Barn prije nego je započela solo karijeru. Prvi album Het vind izdala je 1984., potom Den sjunde vågen 1986 i …Efter stormen 1987.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh