Muzika

Legendarni Gipsy Kingsi dolaze u Sarajevo

Vijest da svjetski fenomen, kako nazivaju legendarne Gipsy Kingse, dolaze u Bosnu i Hercegovinu, obradovala je brojne poštovaoce ove kultne francuske grupe.

Gipsy Kings- njpac

Njihov koncert zakazan je za 20. februar naredne godine u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić, kazao nam je to poznati producent Tomislav Kašljević.

Osim publike u našoj zemlji, priliku da uz Kingse uživa imat će i njihovi fanovi u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski 18. februara naredne godine, kao i beogradska publika u Sava centru, gdje je koncert zakazan dan kasnije.

Veliki je to izazov za Kašljevića, kaže nam, koji se po ko zna koji put odlučio uhvatiti ukoštac s ogromnim projektima kakvi su Kingsi i rizikovati.

“Kingsi su prije bili preskupi, sad su skupi i relativno prihvatljivi za ovo područje. Dugo sam ‘koketirao’ s ovim projektom i sad sam odlučio konačno da ga realiziram. Vidim da su reakcije publike zasad jako dobre, da ima interesa i to me jako raduje. Ovo je jedna ozbiljna priča, ozbiljna produkcija, čisti mazohizam koji mene nažalost uvijek vodi u životu. Izazov je i za moje saradnike, kao i moju kćerku Martinu koja je moja desna ruka. Veliki je ulog, veliki rizik u današnjim vremenima, ali pravilo je da nema pravila”, iskren je Kašljević.

Još uvijek nije poznata cijena ulaznica, ali se pretpostavlja da će se kretati između 30 i 60 KM te da bi mogle biti puštene u prodaju u ponedjeljak za sva tri grada, piše “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh