Muzika

Armin Malikić otkrio šta će napraviti s novcem osvojenim u RTL-ovim Zvijezdama

Pobjednik showa Zvijezde – Ljetni hit i vlasnik novog ljetnog hita je Armin Malikić, apsolvent medicine iz Bosne i Hercegovine.

No image - Haber.ba

Ovaj 27-godišnjak iz Tuzle žiri je oduševio još na audiciji, a do kraja showa samo ih je uvjeravao zašto bi on trebao odnijeti pobjedu, piše “Index“.

S Arminom smo popričali nakon trijumfa, a otkrio je kako se osjeća nakon pobjede, zašto je dao šansu još jednom talent showu, ali i što će s osvojenom nagradom.

1. Kakav je osjećaj nakon pobjede, jesu li se dojmovi bar malo slegli?

Slegli su se dojmovi, super je osjećaj, a pripreme za Splitski festival su u toku.

2. Kakav ljetni hit očekujete?

Pa, zapravo, Tončijevu pjesmu izveo sam već u finalu showa. Zove se ”Ja bi tija bit”. To je pop pjesma, baš onako ljetna s pozitivnom energijom i porukom. Jako je pamtljiva, brzo ulazi u uho i ima tu ljetnu energiju. Malo smo se nedavno vokalno igrali i u studiju te unijeli neke izmjene pa se nadam da će biti super.

3. Imate li već planove o tome što ćete napraviti s osvojenom novčanom nagradom?

Naravno, malo ću si olakšati život, pogotovo sad pri kraju faksa. Uložit ću u sebe i karijeru, a jednim dijelom pomoći i roditeljima.

4. Jeste li se isprva bojali komentara nekog člana žirija, čiji su vas komentari najviše dirnuli?

Pa, jesam malo, ali svi su bili divni. Ne znam, zaista, svi od reda bili su divni. Svi su me članovi žirija ganuli barem jednom jer je to bila potvrda da zaslužujem biti na toj pozornici i da zaslužujem dobar plasman.

5. Već ste učestvovali u X-Factoru prije šest godina, kako ste se odlučili ponovno prijaviti u glazbeni talent show i zašto baš “Zvijezde – ljetni hit”?

Sasvim spontano, vidio sam na TV-u reklamu za show i prijavio se. Kada su me pozvali na audiciju, sve sam odradio u tajnosti, sjeo na bus za Zagreb i otišao bez da sam ikome rekao. Ostatak priče znate!

6. Kako ste se počeli baviti muzikom?

U osnovnoj školi me učiteljica prijavila na pjevačko takmičenje jer je procijenila da imam talent za muziku, otišao sam i pobijedio. Od tada pjevam svaki dan i ne prestajem. Pisanjem pjesama bavim se od početka studiranja i to mi je podjednako zabavno kao i pjevanje.

7. Ono što je zanimljivo o vama jest da ste student Medicinskog fakulteta. Kako usklađujete bavljenje muzikom i studiranje?

Sve se može kad se hoće, kad se vjeruje i kad se vrijedno radi. Naravno da nekad privatni život ispašta, ali tko radi, ima i rezultate. Vjerujem da u životu postoji vrijeme i za težak rad, ali i zaslužene nagrade i odmor, samo treba sve to izbalansirati i ostati svoj.

8. Kako zamišljate svoju budućnost?

Živim u sadašnjosti. Prije sam bio opterećen budućnošću, ali nekada je lijepo kad nas život iznenadi. Imamo samo sada, nemamo jučer jer je jučer bilo, nemamo sutra jer će sutra biti. Imamo samo sada i učim tako živjeti.

9. Kakvo je vaše mišljenje o regionalnoj muzičkoj sceni, kakvu muziku slušate?

Ima potencijala, sad je pitanje koliko ima medijskog prostora za nešto novo. Novi stil muzike je teško izmisliti jer danas postoji doslovno sve, ali mislim da se može napraviti dobra zanimljiva mješavina različitih žanrova u jedan novi. Nešto kao koktel. Otprilike slušam ono što sam pjevao u showu, ali generalno slušam sve što mi se sviđa.

10. Kakvi su planovi za ljeto, hoće li nakon pobjede biti mjesta za odmor?

Nadam se da da, ali me strah odmora. S obzirom na to da sam na nekom početku, radije bih se radno žrtvovao i malo stabilizirao svoju muzičku priču pa onda odmarao, a za neko sunčanje i kupanje, što je po meni savršen odmor, naći ću vremena, barem nekoliko dana onako da napunim baterije i isključim mozak pa da mi je sve ravno barem jedan vikend. Onda, nadam se, opet rad.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh