Muzika

POP ZVIJEZDA NA SUDU: Shakira pod istragom zbog neplćenog poreza

Španski sud, koji vodi istragu protiv Šakire, optužio je poznatu kolumbijsku pjevačicu za utaju 14,5 miliona evra poreza.

Shakira - Screenshot: Youtube

Pop zvijezda danas se pojavila na sudu.

Tužilaštvo je optužuje za neplaćanje poreza u Španiji od 2012. do 2014., kada je uglavnom živjela u toj zemlji, mada joj je službeno prebivalište bilo u Panami.

U optužnici se navodi da je pjevačica prikrila prihode kroz 14 različitih kompanija u zemljama tzv. poreskog raja.
Ovo je drugi put u samo dva mjeseca da se Šakira našla na sudu. Takođe je u maju bila na sudu jer je tužena za plagijat pjesme “La Bicicleta”, ipak sud je odbacio tužbu nakon što je utvrđeno da nije bilo plagiranja.

Tužioci su podnijeli optužbe u decembru prošle godine, za vrijeme kada je Šakira živjela u Kataloniji, ipak predstavnik pjevačice je rekao da ona nije živjela u Španiji sve do 2015. godine te da je podmirila sve svoje porezne obaveze, prenosi “Srpska”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh