Muzika

Oni su podigli palestinske zastave na Eurosongu: “Bili smo u Hebronu, Palestincima nije dozvoljeno da se kreću ulicama”

Islandski bend Hatari istakao je sinoć zastavu Palestine tokom Takmičenja za pjesmu Eurovozije koje se ove godine održalo u Izraelu, u Tel Avivu.

Bend "Hatari" - Source.ba

EBU je nakon toga zaprijetio da će kazniti Island, ali su predstavnici Islanda, sa druge strane, naišli na odobravanje publike na društvenim mrežama zbog onoga što su napravili sinoć.

“Kao učesnici imamo tu mogućnost da pošaljemo snažne poruke sa ovog takmičenja. Jučer smo bili u dijelu Hebrona gdje se nalaze Palestinci. Sve radnje su bile zaključane, na ulicama je izraelska vojska, a Palestincima nije bilo dozvoljeno da se kreću tim ulicama. Jasno se vidi da je u pitanju odvajanje. Okupacija ima više lica i ona se mogu vidjeti ovdje. Politička realnost ovdje je konfliktna i ona je apsurdna. I dalje se nadamo da ovom porukom možemo napraviti nešto”, rekli su sinoć nakon Eurosonga predstavnici Izraela, piše “Source“.

Podsjećanja radi, na 64. izdanju Eurosonga pobijedila je Holandija, koja je trijumfovala ispred Italije i Rusije. Islanđani su na kraju osvojili 10. mjesto.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh