Muzika

“Sinoć sam slučajno okrenuo na Eurosong, a onda sam vidio takvu scenu gdje sam djeci morao pokrivati oči”

Pobjednik 64. izdanja Takmičenja za pjesmu Eurovozije je Holandija. Naime, pobjedu im je donio Duncan Laurence sa pjesmom “Arcade”.

Armin Muzaferija - PR/Haber.ba

Ipak, nekoliko kontroverzi i zanimljivih stvari je obilježilo i ovaj Eurosong, koji se ove godine održao u Tel Avivu u Izraelu.

Sistem glasanja ponovo je zbunio mnoge, pop diva Madonna je imala poprilično skroman nastup, a zvijezde večeri su, pored pobjednika, bili islandski predstavnici, bend Hatari, koji su nakon konačnog sabiranja poena istakli zastave Palestine zbog čega su dobili zvižduke u dvorani, ali su dobili pohvale na društvenim mrežama.

Eurosong je zaprijetio da će kazniti Island, jer je, kako tvrde iz EBU-a, poslana obična politička poruka.

Za “Source” portal danas je govorio bh. muzičar i pjevač, Armin Muzaferija:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh