Muzika

PORODICA DJ-a KOJI JE IZVRŠIO SAMOUBISTVO OSNIVA FONDACIJU ZA POMOĆ LJUDIMA SA PSIHIČKIM PROBLEMIMA

Članovi porodice pokojnog švedskog DJ Aviciija koji je protekle godine izvršio samoubistvo odlučili su pokrenuti fondaciju nazvanu njegovim imenom, Tim Bergling, sa ciljem da se pruži pomoć ljudima koji imaju psihičke probleme.

Tim Bergling, DJ Avicii - AP/Twitter

Ova fondacija će okupiti tim stručnjaka koji će raditi na edukaciji o prevenciji samoubistva, ali i drugih psihičkih poteškoća. Pored ove problematike, fondacija će se baviti i klimatskim promjenama, očuvanjem prirode i ugroženih vrsta životinja.

Tim je želio da pravi promjene. Pokretanje fondacije je način da sačuvamo sjećanje na njega, i da i dalje djelujemo u njegovom duhu – navodi se u zvaničnom saopštenju njegove porodice.

Oni su naveli kako se poznati DJ mjesecima porije kobne smrti, borio sa depresijom i otuđenošću što je na kraju dovelo do tagedije.

Naš voljeni Tim bio je tragač, nježna umjetnička duša koja je tragala za odgovorima na egzistencijalna pitanja, ambiciozni perfekcionista koji je putovao i vrijedno radio tempom koji ga je doveo do ekstremnog stresa – stoji u njihovom saopštenju.

Avicii je pronađen mrtav u jednoj hotelskoj sobi u Omanu, a nekoliko dana kasnije, policija ove azijske zemlje izdala je saopštenje u kojem se navodi kako nije bilo znakova nasilne smrti već da se radi o samoubistvu. Nekoliko dana kasnije, članovi njegove porodice izjavili su da je Avicii preminuo usljed povreda koje je sebi nanio nizom posjekotina i uboda nastalih polomljenom vinskom flašom, piše “Azra“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh