Muzika

Uspjela izgubiti mnogo kila: Dalal Midhat se skinula i pokazala kako joj tijelo izgleda

Dalal Midhat se dugo borila sa zdravstvenim problemima koji su uzrokovali naglo dobijanje na kilaži.

Poznata pjevačica putem društvenih mreža sada podiže svijest o bolesti koja mnoge od vas pogađa, a da toga niste ni svjesni.

Dalal je tokom borbe sa inzulinskog rezistencijom uspjela izgubiti mnogo kila, pa se skinula da svima pokaže dostignuće s ciljem da ne odustaju.

-Najveći problem, nas sa inzulinskom rezistencijom je, kada već dodjemo do nekih 70 posto postignutog, kako skinuti ono što je najteže a to je masno tkivo u predjelu struka.

Uvijek nam govore da ako jedemo previše šećera, to tjera naše tijelo da proizvodi inzulin (da bi odstranio šećer iz krvotoka). Nakon nekog vremena, ako se konzumacija šećera ne smanji, stanice prestaju reagirati ispravno, višak glukoze taloži se u krvotoku i tako se stvaraju neželjene naslage masti koje se deponuju oko stomaka, piše Avaz.

Savjetuje se da mi, sa dijagnozom IR jedemo namirnice bez glutena i šećera. Wrong. Bezglutenske namirnice podižu razinu inzulina jednako kao one s glutenom. Zaslađivači također. Jedino voće koje je dopušteno je limun i avokado, orašasto i ponekad bobičasto. U okviru obroka, ne kao užina. Nikakve LCHF slastice, peciva i slično, ni od dopuštenih namirnica.

LCHF prilagoditi organizmu, i shvatiti da je kalorijski suficit uvijek suficit i zato moramo brojati kalorije. Kao što sam i obećala, svaki napredak dokumentujem. Imam kompletan dnevnik – aplikaciju u koji unosim sve što pojedem i popijem.

Bez lijekova sam svo ovo vrijeme. Čvrsto sam vjerovala u to da će fotografija koja je najbolje pokazala moj napredak nekad postati stvar prošlosti.

Izazivam sve vas, da izađete iz svoje zone komfora i učinite isto. Svaki vaš napredak nekoga će motivisati da počne raditi na sebi. A odavno riječi, ne znače mnogo bez slika. Moje slike su samo poziv na promjene. I samo onima kojima trebaju odgovaram na poruke-napisala je Dalal pored fotografije.

View this post on Instagram

Najveći problem, nas sa inzulinskom rezistencijom je, kada već dodjemo do nekih 70 posto postignutog, kako skinuti ono što je najteže a to je masno tkivo u predjelu struka. Uvijek nam govore da ako jedemo previše šećera, to tjera naše tijelo da proizvodi inzulin (da bi odstranio šećer iz krvotoka). Nakon nekog vremena, ako se konzumacija šećera ne smanji, stanice prestaju reagirati ispravno, višak glukoze taloži se u krvotoku i tako se stvaraju neželjene naslage masti koje se deponuju oko stomaka. Savjetuje se da mi, sa dijagnozom IR jedemo namirnice bez glutena i šećera. Wrong. Bezglutenske namirnice podižu razinu inzulina jednako kao one s glutenom. Zasladjivaci takodjer. Jedino voće koje je dopušteno je limun i avokado, orašasto i ponekad bobičasto. U okviru obroka, ne kao užina. Nikakve LCHF slastice, peciva i slično, ni od dopuštenih namirnica. LCHF prilagoditi organizmu, i shvatiti da je kalorijski suficit uvijek suficit i zato moramo brojati kalorije. Kao što sam i obećala, svaki napredak dokumentujem. Imam kompletan dnevnik – aplikaciju u koji unosim sve što pojedem i popijem. Bez lijekova sam svo ovo vrijeme. Čvrsto sam vjerovala u to da će fotografija koja je najbolje pokazala moj napredak nekad postati stvar prošlosti. Izazivam sve vas, da izadjete iz svoje zone komfora i učinite isto. Svaki vaš napredak nekoga će motivisati da počne raditi na sebi. A odavno riječi, ne znače mnogo bez slika. Moje slike su samo poziv na promjene. I samo onima kojima trebaju odgovaram na poruke. #lchfdiet #lchf #weightlosstransformation #weightloss #insulinresistance #hypothyroidism #hashimotosthyroiditis #inspirational

A post shared by Dalal Midhat (@dalalmidhat) on


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh