ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Muzika

Uskoro počinju prijave za najveće regionalno hip hop takmičenje

Pripreme za Red Bull RapLiku 2017, takmičenje u freestyle repanju, pri samom su kraju i uskoro će biti poznat datum početka prijava. Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg bh. izdanja, takmičenje ove godine ide korak dalje i širi se na region.

Redbull replika

Prijave za takmičenje će teći putem web stranice www.redbullraplika.com, a pravo učešća imaju MC-ijevi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

U velikom regionalnom finalu Red Bull RapLike 2017, koje će biti održano krajem maja u BiH, osam najboljih MC-ijeva će se boriti za prestižni naslov regionalnog kralja freestylea.

 

Pripreme za Red Bull RapLiku 2017, takmičenje u freestyle repanju, pri samom su kraju i uskoro će biti poznat datum početka prijava. Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg bh. izdanja, takmičenje ove godine ide korak dalje i širi se na region.

Prijave za takmičenje će teći putem web stranice www.redbullraplika.com, a pravo učešća imaju MC-ijevi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. U velikom regionalnom finalu Red Bull RapLike 2017, koje će biti održano krajem maja u BiH, osam najboljih MC-ijeva će se boriti za prestižni naslov regionalnog kralja freestylea.

Na velikom finalu učestvuje osam MC-va iz regije. Po jedan takmičar iz svake države izborit će svoje mjesto u finalu prijavom na web stranici, a još po jedan će dobiti direktnu pozivnicu žirija. Sedmo mjesto je rezervisano za jednog MC-ija iz ostalih zemalja regiona koji će dobiti specijalnu pozivnicu žirija, a osmi učesnik velikog finala bit će pobjednik prošlogodišnjeg bh. izdanja Red Bull RapLike, Darko Richter.

Dok čekaju početak prijava, MC-ijevi se već mogu početi pripremati i brusiti svoju vještinu hip hop improvizacije na web stranici takmičenja www.redbullraplika.com. Trenutno su na stranici otvorene mogućnosti borbi “u četiri oka” i samostalnog vježbanja, a uskoro će biti poznat i sedmični termin za online borbe 1-na-1 pred publikom. Za korištenje navedenih mogućnosti, te gledanje javnih borbi i glasanje za svoje favorite, potrebno je kreirati profil na web stranici.

Red Bull RapLika je svojevrsni nasljednik Red Bull MC Battlea, freestyle takmičenja koje je u tri godine održavanja (2010, 2011. i 2012.) privuklo izuzetno interesovanje hip hop zajednice u zemljama regiona. Prvo izdanje Red Bull RapLike, održano prošle godine u BiH, također je naišlo na odličan odziv, tako da je širenje na region prirodan slijed događaja.

Za sve vijesti o takmičenju, te informacije o prijavama i pravilima, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh