Film i TV

“OD DRO.E ĆEŠ UMRIJETI U NAJVEĆIM MUKAMA!” – Osman Karić progovorio o STRAVIČNOJ BORBI sa na.koticima: POBIJEDIO SAM!

“Na.koman ostaje bez emocija, obraza, časti, spreman je da proda sve oko sebe i rođenu majku.”

Osman Karić - Novi.ba

Osman Karić, otac Stefana Karića, bio je tema tokom učešća njegovog sina u Zadruzi 5, kada je Stefan otkrio da se njegov otac borio sa zavisnošću od na-kotika.

Stefan je u emisiji “Između dve vatre” otkrio i da je jako ponosan na svog oca, jer je izašao kao pobjednik iz najveće borbe svog života.

Sada se oglasio i Osman na svom Instagram storiju, te progovorio o žestokom suprotniku kojeg je porazio, o na.koticima, a budući da je najpoznatiji “rijaliti otac”, sigurni smo da je poslao veoma poučnu poruku svima koji su sada u kandžama ove pošasti:

 

– Nijedan čovjek se ne rađa kao na.koman, na.koman se postaje. Dro.a je od mene napravila slabića, Na.koman se postaje iz znatiželje, iz hira. D.oga ne prepoznaje klasu ljudi, bio to doktor, dijete političara ili čovjek na rubu egzistencije, za d.ogu smo svi isti. D.oga je đavo koji osvaja naš razum, psihu, tijelo. D.oga od svega lijepog u vama pravi loše. D.oga je đavo koji upravlja nama dok nas ne ubije. Bio sam u tom paklu, srećom, voljom, jakim karakterom pobijedio sam d.ogu i isplivao sa dna tog pakla. Nema lakih i teških d.oga, sve imaju isti cilj, da od života naprave smrt, prije ili kasnije. Na.komani su skloni da kažu: “Ja sam se navukao poslije šest meseci, godinu dana”, ne nisi, navukao si se prvi put kad si je uzeo. Na.koman se skida sa d.oge svako sutra. Nijedan narkoman nikad ne priznaje da je na.koman jer tako laže i sebe da mu bude lakše.

– Na.koman ostaje bez emocija, obraza, časti, spreman je da proda sve oko sebe i rođenu majku. Ako dođeš u iskušenje, zažmuri i zaobiđi d.ogu, tako ćeš preživjeti u suprotnom umrijet ćeš. Ne ponižavaj d.ogu u nadi da ćeš je pobijediti. Od d,oge ćeš umrijeti prije ili kasnije u najvećim mukama. I Zapamti jedno! Tvoja porodica najviše strada. Gleda sve vrijeme dok se polako gasiš, a ne može da ti pomogne – napisao je Osman i uputio ogromnu poruku mladima, piše Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh