Film i TV

TRAGIČNA SUDBINA PREMINULE GLUMICE: Umrle joj dvije sestre, brat poginuo, a roditelje optužila za stravične stvari!

Njen život obeležili su ljubavni brodolomi, uspešne turneje, bankroti, bolesti, ali nikada nije odustajala

Olivija Njuton-Džon, britansko-australijska glumica i pevačica koja se proslavila pop-hitovima i ulogom u filmu “Briljantin”, preminula je juče u 74. godini nakon što se više puta lečila od kancera, saopštio je njen suprug Džon Isterling.

Pored toga što je bila popularna i prelepa, Olivija je bila neko ko je svojom borbom inspirisao ljude širom sveta.

Detinjstvo i odrastanje

Olivija je rođena 26. septembra 1948. godine u engleskom gradu Kembridž, i tu zapravo počinje njena životna priča koja je prepuna lepih, ali i burnih događaja. Kada je Olivija imala pet godina sa porodicom se preselila u Australiju. Njena majka, Nemica Ajrin Helen, bila je ćerka poznatog fizičara i dobitnika Nobelove nagrade Maksa Borna, dok joj je otac Brinli bio Velšanin i profesor nemačkog jezika u Melburnu.

Iako je imala akademski obrazovane pretke, Olivia je odmalena pokazivala interes jedino za pevanje. Kreativna je bila i njena sestra Rona koja je kasnije postala glumica i udala se za Džefa Konaveja koji je takođe igrao jednu od uloga u “Briljantinu”. Jedino je brat Hjui završio fakultet i postao doktor.

– Moji roditelji su se razveli kad sam imala deset godina. Mi deca, odselili smo se u stan sa mamom. Bilo je to teško razdoblje u mom životu. Kada sam imala 14, majka mi je darovala prvu gitaru, a već naredne godini sa još tri devojke osnovala sam bend. Zvale smo se “Sol Four”. Sa 15 sam pobedila na takmičenju talenata “Sing Sing Sing”, a nagrada je bila odlazak u Englesku. Napustila sam školu i odlučila da gradim karijeru u muzičkoj industriji. Mislim da je izbor između školovanja i pevanja bio teži za moje roditelje nego za mene. Jan Turpi tada mi je bio dečko i oduvek je podržavao moju želju da postanem pevačica – rekla je svojevremeno Olivija.

Olivijina majka bila je veliki karijerista i imala je ozbiljne planove za ćerku koja je, s druge strane, želela samo da se bavi popularnom muzikom. U jednom od intervjua Olivija je priznala kako je bez znanja majke pokušavala da rezerviše povratnu kartu za Australiju.

– Nedostajao mi je dom. Odlazila sam u turističku agenciju iza naše zgrade i rezervisala karte, dok je moja majka išla za mnom i sve to poništavala. Bilo je stvarno smešno – otkrila je Olivija tada.

Raspoloženje joj se promenilo kada je iz Australije u Veliku Britaniju stigla njena prijateljica Pet Kerol, za koju je u više navrata rekla da je bila njen spas. Njih dve su zajedno maštale o slavi i kao će jednog dana biti poznate pevačice. Nastupale su pod nazivom “Pat and Olivia” po lokalnim klubovima, što nije uvek bilo uspešno.

Buran ljubavni život i početak pevačke karijere

U decembru 1969. godine Pet je istekla viza i morala je da se vrati kući. Olivija nije imala tih problema jer se godinu dana ranije verila sa Brusom Velčom, gitaristom grupe “The Shadows”, koga je upoznala 1966. godine i osvojila ga na prvi pogled, iako je on tada bio u braku. Osim na privatnom, Olivija je počela da beleži uspehe i na poslovnom planu, pa je postala prepoznatljiva britanska pevačica.

Njena saradnja sa grupom “The Shadows” proslavila ju je širom zemlje i 1971. godine predstavila se uspešnim albumom, a u narednom periodu snimila je još dva. Obrada pesme Boba Dilana “If Not for You” ostavila je traga i na američkom kontinentu.

Nedugo zatim, Olivija je raskinula sa Brusom, te je brigu o njenoj karijeri i pisanje tekstova na sebe preuzeo drugi član sastava “The Shadows”, Džon Ferar. Novoformirani tim pokazao se kao izuzetno uspešan i ubrzo je pokorio muzičke liste u SAD, prenosi es


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh