Film i TV

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA JESSICE ALBE: BORILA SE S NIZOM TEŠKIH BOLESTI, A BILA JE I OTETA

Glumica Jessica Alba nedavno je proslavila 41. rođendan.

Jesicca Alba - hayat

Osim neimaštine, njeno djetinjstvo obilježile su mnoge bolesti. Jessica je zahvalna na svom zdravlju nakon što se kao dijete borila s hroničnim bolestima, a do svoje 11. godine imala je pet operacija.

Mnogi nisu znali da se Jessica borila s nizom teških bolesti, uključujući kolaps pluća, infekciju bubrega, rupturu slijepog crijeva, cistu krajnika i česte borbe s upalom pluća. U intervjuu s Larryjem Kingom našalila se kako su joj dječije bolesti bile dio inspiracije da postane glumica jer je imala puno vremena živjeti u svojoj mašti i razmišljati o tome kako je biti neko drugi.

Nastavila se boriti sa zdravstvenim problemima tokom svojih tinejdžerskih godina. Borila se s opsesivno kompulzivnim poremećajem, anoreksijom, ADHD-om i astmom s kojom još uvijek živi. O bullyingu u srednjoj školi otvoreno je progovorila.

Dok je snimala ‘Flipper’ u Australiji, glumica je primila niz prijetećih poziva. Na kraju je oteta sa seta. Kasnije tog dana pronađena je fizički nepovrijeđena u gepeku automobila. Alba nikada nije otvoreno razgovarala o otmici.

Uprkos tome što se našla na nekoliko listi ‘najljepših ljudi’ i ‘najseksipilnijih glumica’, Alba je u ugovore stavila klauzulu o golotinji. Pojavljuje se gola u filmu ‘Machete’ iz 2010. godine, ali to je ‘prevara’ jer joj je odjeća digitalno skinuta s tijela.

Godine 2006. pojavila se na naslovnici časopisa Playboy bez pristanka. Magazin je naveo da je ona na vrhu njihove liste ‘najseksi glumica’, no ona ih je zbog toga tužila. Na kraju je odustala od tužbe nakon što joj se osnivač i vlasnik Playboya Hugh Hefner lično izvinio i velikodušno donirao novac u dobrotvorne svrhe po svom izboru, piše Story.

Supruga, glumca Casha Warrena, upoznala se na snimanju filma ‘Fantastična četvorka’ iz 2005. Par je u vezi četiri bio godine, a zatim su 2008. stupili u brak. Zajedno imaju troje djece, dvije kćerke i sina. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh