Film i TV

Meryem Uzerli pozirala za rusko izdanje popularnog časopisa, obožavatelji ljuti: Sramotno

Popularna turska glumica Meryem Uzerli osvanula je na naslovnici ruskog izdanja poznatog magazina “Hello”. Njeni obožavatelji nisu mogli sakriti razočarenje ovim potezom, a naročito jer je njena najveća uloga, upravo ona o osobi rođenoj u Ukrajini – sultaniji Hurem.

Meryem Uzerli - Instagram

Meryem je nedavno objavila niz fotografija za rusko izdanje časopisa čiju ovomjesečnu naslovnicu također krasi njen lik.

Pored komentara njenih obožavatelja koji su joj dijelili komplimente na račun njenog izgleda i, kako su primijetili, nikad vitkije figure, mnogima nije promaklo ni to da se glumica “ušutila” po pitanju rata u Ukrajini.

Dok se mnoge svjetske zvijezde i dalje javljaju, bar kako bi izrazili podršku zemlji u kojoj traje ruska agresija, Meryem je svoj profil usredotočila na promovisanje sebe pod svjetlima ruskih reflektora, a mnogi su joj to spočitali.

“Osvanuti u ruskom časopisu nije nešto čime bi se sad trebala ponositi, nasuprot, trebala bi se stidjeti. Slava Ukrajini”, jedan je od komentara.

“Dok cijeli svijet podržava Ukrajinu, ti praviš reklamu za Rusiju. Sram te bilo”, oštro joj je poručio neko.
Neki od korisnika poručili su Meryem kako njena “tišina” sve govori te da je sada pokazala pravo lice.

Mnogi su ispod spominjali kako podržavaju Ukrajinu, a neki su otišli i korak više istaknuvši kako je njena najveća uloga u karijeri upravo o osobi rođenoj u Ukrajini – sultaniji Hurem.

“Pitam se zašto šutiš dok Rusija bombardira Ukrajinu? Većina tvojih obožavatelja su Ukrajinci, štaviše igraju ključnu ulogu u vašoj karijeri – budući da je sultanija Hurem rođena Ukrajinka. Ja sam iz Kijeva, a moj grad bombardiraju Rusi. Zar ne bi bilo ispravno da svojoj publici – ruskim simptizerima čiji su mozgovi uglavnom isprani propagandom, ukažete na istinu? Rastužuje me jer majka dvoje djece šuti dok Rusi granatiraju porodilišta u Mariupolju”, jedan je od komentara.

“Ali, zašto? Zar je novac važniji od života hiljade djece?”, pitao je neko iz Njemačke, zemlje u kojoj je Meryem rođena.

Inače, Meryem se proteklih godina posvetila majčinstvu, a iza sebe je ostavila buran period kojem je prethodio i mentalni kolaps. Nedavno je otkrila da se vratila svojoj prvoj ljubavi – glumi, a svakodnevno prihvata i projekte promovišući modne brendove te je jednog, pod nazivom “Maison Novague”, zaštitno lice. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh