Film i TV

Otkriven uzrok smrti glumca Boba Sageta, preminuo zbog povrede glave

Glumac i komičar Bob Saget, koji je prošlog mjeseca pronađen mrtav u hotelskoj sobi na Floridi, preminuo je od povrede glave, saopštila je njegova porodica u srijedu.

Bob Saget - Vijesti.ba

“Vlasti su utvrdile da je Bob preminuo od traume glave”, navodi se u saopštenju porodice.
“Zaključili su da je slučajno udario potiljkom u nešto, međutim nije mislio da je išta ozbiljno, nakon čega je zaspao i više se nije probudio. Nije u pitanju droga ili alkohol”, poručili su.

Saget je pronađen u svojoj sobi Ritz-Carlton hotela u Orlandu 9. januara. Proglašen je mrtvim na mjestu, bez znakova upotrebe droge, saopštila je tada kancelarija šerifa okruga Orange.

Glumac je bio na stand-up turneji, a prethodnog dana je nastupio na plaži Ponte Vedra.

“Nisam imao pojma da sam večeras radio set od 2 sata. Ponovo sam sretno ovisan o ovome”, napisao je na Twitteru nakon emisije.

Ured medicinskog istražitelja okruga Orange obavio je obdukciju sljedećeg jutra. U saopćenju kasnije tog dana ponovili su tvrdnje šerifovog ureda da nema dokaza o nasilnoj smrti, ali je navedeno da su potrebne daljnje studije koje bi mogle potrajati i do 12 sedmica kako bi se utvrdio tačan uzrok.

Sagetova porodica rekla je da se osjećaju primoranim da podijele rezultate tih istraga s njegovim fanovima.

“U sedmicama od Bobove smrti bili smo preplavljeni nevjerovatnim izljevom ljubavi njegovih obožavatelja. Sada kada imamo konačne zaključke… smatrali smo da je jedino ispravno da čuju te zaključke direktno od nas”, poručili su.

Glumčev veliki uspjeh u Hollywoodu dogodio se 1987. godine, kada je dobio ulogu Dannyja Tanera, udovca s tri mlade kćerke, u ABC sitcomu “Full House”. Serija je postala hit i trajala je do 1995. godine, a Netflix je 2016. objavio nastavak serije pod nazivom “Fuller House”.

Tokom 1989. počeo je voditi “America’s Funniest Home Video”, još jedan popularan program u kojem je nacionalnoj publici pokazivao smiješne kućne videozapise, u doba prije Interneta, YouTubea i TikToka. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh