Film i TV

HASBULLA (18) JE JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH OSOBA U 2021., A EVO ŠTA RADI DANAS: Iznenadit ćete se

Hasbulla Magomedov postao je jedna od najvećih viralnih senzacija 2021. godine i stekao je milione pratitelja na društvenim mrežama Instagramu i TikToku.

Hasbulla Magomedov - Screenshot

Hasbulla je poznat i kao Mini Khabib, jer dolazi iz ruskog grada Makhachkale, odakle je i poznati borac Khabib Nurmagedov, a privukao je pažnju brojnih slavnih osoba poput Dane Whitea, Joea Rogana, Logana Paula, Shaquille O’Neala i drugih, piše Novi.

Hasbulla ili Hasbik zaintrigirao je javnost otkako su se njegovi online videosnimci prvi put počeli širiti na internetu prije otprilike godinu, kada je objavio seriju isječaka ismijavajući McGregora.

Ali kako je tačno Hasbulla, koji je rođen s genetskim poremećajem i rast mu je zaustavljen u vrlo ranoj dobi te je težak je samo 16 kilograma i visok oko 106 centimetara, postao tako cijenjena figura u MMA-u?

Prvi video koji je Hasbullu proslavio je onaj u kojem je organizirana lažna konferencija za novinare, a koja je navodno promovirala borbu između Hasbulle i Abdu Rozika, koji je slične visine.

Na snimku Hasbulla i Rozik razmjenjuju uvrede prije nego što su se odmjerili i sudarili čelom u čelo, a video je brzo postao apsurdan kada su pokušavali udariti jedan drugoga, ali bez uspjeha.

Većina onih koji su pogledali isječak shvatili su ga onako kako je i zamišljen: malo lakog humora. Ruski atletski savez patuljaka, međutim, nije na to gledao tako i izjavili su da je snimak “neetičan”, jer ismijava osobe niskog rasta.

Ali to nije zaustavilo snimak da postane viralan. UFC borac Darren Till na internetu je izjavio da bi platio dobar novac da to gleda, dok je ruska zvijezda Petr Yan također istaknuo da mu je snimak nevjerovatno zabavan. Dana White, predsjednik UFC-a, je nedavno otkrio da je taj video najuspješniji isječak koji je postavio na Instagram.

“Na Instagramu imam 6,7 miliona pratitelja, zar ne? Taj je video pogledalo 6,4 miliona ljudi. To je najveća stvar koju sam ikada objavio. To je suludo”, rekao je White nakon što je pozvao Hasbullu da bude počasni gost UFC-a 267 u Abu Dhabiju.

Kao i svaka slavna osoba i Hasbulla se sučio sa skandalima.

Naime, ranije ovog mjeseca pojavile su se glasine da ga je Instagram blokirao zbog navodnih prijetnji smrću ženi čiji identitet nije otkriven, a nakon što je ona objavila slike njegove sestre. Hasbulla je odbacio te optužbe.

Hasbulla je u samo godinu od potpuno nepoznate osobe pomoću društvenih mreža postao superzvijezda.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh