Film i TV

Izdat nalog za vještačenje Baldwinovog telefona zbog pucnjave na setu

Policija koja istražuje tragediju iz listopada kada je glumac na snimanju filma Rust usmrtio snimateljicu Hutchins dobila je sudski nalog za pretragu mobitela Aleca Baldwina, prenosi BBC.

Alec Baldwin - Deadline

Istražitelji su zatražili pristup Baldwinovom mobitelu kako bi pregledali tekstualne poruke, prepisku putem e-pošte, komunikaciju na društvenim mrežama, aktivnost pretraživača i druge informacije na uređaju, piše Index.hr.

Nalog za pretragu mobitela i prateći sudski dokumenti podneseni su u četvrtak okružnom sudu za prekršaje u Santa Feu, gradu u Novom Meksiku, gotovo dva tjedna nakon što je tužitelj koji je nadgledao istragu rekao da bi se neke osobe koje su koristile oružje na setu mogle suočiti s krivičnim prijavama za smrt snimateljice.

“Možda postoje dokazi na mobitelu. Pojedinci su ih koristili tijekom i/ili nakon počinjenja zločina. Bilo je nekoliko mailova i tekstualnih poruka poslanih i primljenih u vezi s filmskom produkcijom Rusta tijekom policijskih intervjua”, navodi se u dokumentu, prenosi BBC.

Podsjećamo, Alec Baldwin je u nedavnom televizijskom intervjuu rekao da nikada nije povukao okidač i da se ne smatra krivim za smrt snimateljice.

“Osjećam da je netko odgovoran za ono što se dogodilo, no znam da to nisam ja. Ubio bih se da sam mislio da sam odgovoran i ne kažem to tek tako”, rekao je Baldwin Georgeu Stephanopoulosu na ABC-ju u svome prvom javnom komentaru nakon nesreće.

Baldwin je rekao da on kao glumac nije bio odgovoran za provjeru pištolja ni čime je napunjen. Vlasti u Santa Feu svoju pažnju usmjerile su na to kako su se pravi meci našli na setu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh