Film i TV

Trifunović o muralu Ratku Mladiću: Ne možeš biti heroj ako si pobio hiljade ljudi

Glumac i član Predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović rekao je da će predstojeća predizborna kampanja biti ružna i prljava i da od nje očekuje sve najgore.

Sergej Trifunović - Blic.rs

“Sumiram rezultate, ovo je gore od Miloševića, iako smo za njegovo vreme imali četiri rata. Kad sam predlagao model prošli put, predlagao sam dve kolone – levo i desno, ali sad nemamo taj konformitet – zbog velikog broja apstinenata, jer nemamo medije, a druga stvar je što se istorija ponavlja. Sve je isto kao sa Slobom, moraće jedna kolona. Ljudi će morati kao i na svakim izborima da biraju manje zlo”, rekao je glumac gostujući na N1.

Govoreći o muralu Ratku Mladiću u centru Beorgada, kaže da je branioci tog murala imaju dozvolu okupljanja, nazvavši ih “poslušnicima”.

“Imam prijatelje za koje je Mladić heroj. Znam mnoge kojima je Mladić spasio glavu i ja to poštujem. Koliko god glava spasio, ako pobiješ nekoliko hiljada ljudi, to te abolira od situacije da možeš da budeš heroj, neka heroji budu neki drugi ljudi”, kaže Trifunović.

Trifunović kaže da je poslije situacije s pomenutim muralom dobio 28 prijetnji smrću, koje će sa svojim advokatom prijaviti. Osvrnuo se i na prethodne pretnje, koji je bilo oko 30, koje su prijavljene uglavnom u službi za Visoko-tehnološki kriminal.

“Oni su prve tri-četiri vrlo brzo rešavali i privodili te ljude, međutim u jednom trenutku su utajili i nestali, kad meni preti onda to odlazi putem Zagorke Dolovac. Prete mi poslušnici službe”, kaže Trifunović, piše portal direktno.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh