Film i TV

PROGOVORILA ORUŽARKA KOJA JE BOLDVINU DALA PIŠTOLJ: Tvrdi da je ona NEVINA, pa otkrila ko je odgovoran za TRAGEDIJU!

Oružarka Hana Gutjrez Rid (24) tvrdi da “nema pojma” kako su pravi meci dospjeli na set, te da je natjerana da radi dva posla što je znači da nije mogla da se koncentriše na sigurnost oružja.

Hannah Gutierrez-Reed i Alec Baldwin - Instagram, Profimedia

Za sve krivi producente zbog stvaranja nesigurnog okruženja na setu.

Podsjetimo, Alek Boldvin (63) je slučajno ubio snimateljku i direktorku fotografije Halinu Hačins dok su probali scenu pucnjave.

Sigurnost je Hanin prioritet broj jedan na snimanju. Na kraju krajeva ovaj set nikada ne bi bio ugrožen da nije bilo pravih metaka. Hana nema pojma odakle su došli pravi meci – rekli je Hana preko advokata.

Borila se da dobije obuku i odgovarajuće vrijeme da se pripremi za pucanje. No sve je postalo nesigurno zbog različitih faktora, uključujući nedostatak sastanaka o bezbjednosti – stoji u saopštenju.

Njeni advokati su dodali da je radila na dvije pozicije što joj je izuzetno otežavalo fokusiranje na posao. Naime, ona je radila kao i glavna pomoćnica u odjeljenju za rekvizite, pewnosi “Daily Mail”.

Naime, njene tvrdnje slične su kao i one drugih članova ekipe koji su takođe rekli da produkcija nije bila sigurna. Većina njih okrivila je pomoćnika redatelja Dejva Halsa, za kog su rekli da je u prošlosti već bio optuživan za sigurnosne propuste.

Šerif okruga Santa Fe Adan Mendoza rekao je da niko nije čak ni isključen kao potencijalni krivac.

Sve opcije su na stolu – dodala je okružna tužiteljka Santa Fea Meri Karmak-Altvis, te ostaje da vidimo koji će biti konačan epilog slučaja, prenosi Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh