Film i TV

Komemoracija za Hutchins: Prisustvovao i Baldwin

U Novom Meksiku upriličena je komemoracija povodom smrti 42-godišnje direktorice fotografije Halynu Hutchins koju je slučajno ubio poznati američki glumac Alec Baldwin kada je pucao iz rekvizitnog pištolja koji je greškom bio napunjen pravim mecima, javlja Agencija Anadolija.

Komemoracija za Hutchins - Twitter

U rekvizitnom oružju kojim je holivudski glumac Alec Baldwin (68) na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak ubio Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu (48), bili su pravi meci, utvrđeno je istragom.

Komemoraciji je prisustvovao i Baldwin, zajedno sa suprugom i sinom tragično stradale snimateljice. Prisustvovali su samo članovi porodice i prijatelji.

Hutchins je bila direktorica fotografije u filmu “Rust” koji se snimao u saveznoj američkoj državi Novi Meksiko. Režiser Joel Souza je ranjen, ali nije poznato njegovo stanje. Rečeno je kako mu je ukazana pomoć i otpušten je iz bolnice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh