Film i TV

IMALI SU TU HIRURZI PUNE RUKE POSLA: Ovako su TV zvijezde izgledale prije brojnih ESTETSKIH INTERVENCIJA!

Da li je estetska hirurgija postala imperativ, ukoliko želite da napredujete u kerijeri ili prosto da vas okolina smatra “lijepima”?

Dušica Jakovljević

Estetska hirurgija postala je jedna vrsta “nove normalnosti”, pogotovo ukoliko se bavite bilo kojom vrstom javnog posla. Pod tim podrazumijevamo glumice, pjevačice, influenserke, voditeljke…sve one dame koje, na određeni način postavljaju standarde ljepote. Ali, da li je nešto zaista lijepo ako je lažno, tj ako je lažno u mjeri da je osoba promijenila toliko toga na sebi – da više zapravo i nije osoba koja je bila prije intervencija, piše “Stil“.

Takvih je slučajeva na estradnoj sceni puno i mi smo već pisali o tom fenomenu, koji nažalost utiče veoma negativno na mlade djevojke, koje se poistovećuju i upoređuju sa svojim idolima sa TV ekrana i društvenih mreža i tim nerealnim i nedostižnim standardom ljepote, koje javne ličnosti plasiraju.

Već smo rekli da su najveće “žrtve” estetke hirurgije pjevačice, starlete, rijaliti zvijezde, ali sve više su to i TV lica – voditeljke i novinarke, koje su posljednjih godina podlegle masovnom trendu korekcija fizičkog izgleda.

Ali, upravo iz raloga koji smo naveli, a to je da čitava generacija mladih djevojaka i žena teži nekom standardu ljepote koji je za njih (prije svega materijalno) nedostižan, željeli smo da pokažemo da nije sve baš tako kako SADA izgleda.

Naime, neke od naših napoznatilih voditeljki i novinarki, drastično su promijenile svoj izgled tokom godina. Neke od njih važe za fatalne ljepotice danas, i predstavljaju sinonim ljepote. Ali, sve to je nakon (ne zanmo kojeg broja) estetskih intevencija i vjerovatno velike količine novca koje su uložile u svoj fizički izgled. Da li je u pitanju lični osjećaj da je neophodno promijeniti sebe na bolje ili su takvi potezi doprinijeli da njihove karijere krenu uzlaznom putanjom, ne znamo, ali najprije će biti da je u pitanju kombinacija jednog i drugog.

Da ne shvatite pogrešno, svako imam pravo da sebe mijenja na bolje i koriguje ono što mu na svom licu i telu smeta i stvara manjak samopuzdanja, ali je pogrešno da se takav izgled tretira kao standard bez koga će uspjeh u karijeri izostati ili će se osobe koje nemaju idealno simetrične crte lica, savršene grudi, prćast nos, napućene usne i vješčku boju očiju, osjećati manje vrijednima.

U videi koji je pripremio Trending, pogledajte kako su izgledale neke od najpoznatijih TV zvijezda pre estetskih korekcija, a kako izgledaju danas, pa sami procijeninite kolika je razlika u pitanju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh