Film i TV

Promocija i premijerna projekcija filma “Zaustavljeno vrijeme” u Kulturnom centru Mostar Sjever

Promocija i premijerna projekcija filma “Zaustavljeno vrijeme” povodom sjećanja na šehide Bijelog Polja, bit će održana u nedjelju, 22. 8. 2021. godine, s početkom u 20:00 sati u Velikoj sali Kulturnog centra Mostar Sjever na Potocima.

Film "Zaustavljeno vrijeme"

Riječ je o dokumentarnom filmu u režiji Alije Marića, a koji govori o strahotama i akcijama u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i svjedočenja preživjelih aktera tih događaja. Filmom je obuhvaćen veliki dio ratnih akcija, kao i sudbina poginulih i preživjelih pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kulturnog centra Mostar Sjever.

Naša je obaveza baštiniti kulturu sjećanja i pamćenja, a pogotovo prisjećati se šehida i najboljih sinova naše domovine, koji su položili svoje živote u odbrani časti, slobode, porodice, naroda i domovine.

Premijerna projekcija ovog filma je svojevrstan uvod u program obilježavanja na šehide Bijelog Polja, a centralno obilježavanje bit će upriličeno u utorak, 24.8. na Šehidskom turbetu Potoci, nakon akšam – namaza, navodi se u saopćenju.

Film “Zaustavljeno vrijeme – Mostarski.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh