Film i TV

Kći princa Harryja i Meghan Markle stavljena na popis za nasljeđivanje trona

STRANI mediji nedavno su se raspisali kako na službenoj stranici britanske kraljevske obitelji malena Lilibet Diana nije stavljena na popis za nasljeđivanje trona. Međutim, to je sada izmijenjeno, piše magazin People.

No image - Haber.ba

Kći princa Harryja i Meghan Markle stavljena je na osmo mjesto na popisu nasljedstva za britanski tron, odmah iza brata, dvogodišnjeg Archieja. Princ Harry je na šestom mjestu.

Lilibet dosad nije bila na popisu iako je bilo prošlo čak sedam tjedana od njenog rođenja. Inače se to odvijalo brže tako da je njezin brat upisan 15 dana nakon rođenja, a princ Louis poslije 12 dana.

Ovaj popis za nasljedstvo postoji od 17. stoljeća, a 2013. je ukinut sustav kojim se automatski stavljalo muške nasljednike ispred ženskih. prneosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh