Film i TV

Sarajevo film festival: Nova kategorija nagrada Srce Sarajeva za TV serije

Sarajevo film festival (SFF) uspostavlja novu kategoriju nagrada Srce Sarajeva za TV serije, sa željom da promovira najkvalitetnije regionalne televizijske serije i njihove autore, glumce i glumice, te da potakne njihov međunarodni plasman, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sarajevo Film Festival - Ilustracija / Nezavisne.com

Iz SFF-a navode da u konkurenciju za nagrade ulaze TV dramske serije i komedije premijerno prikazane u periodu od 1. septembra 2019. do 31. maja 2021. godine iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

O dobitnicima nagrada u kategoriji TV serija odlučivat će žiri od više stotina filmskih i televizijskih profesionalaca sa područja bivše Jugoslavije. Najbolja ostvarenja izabrat će online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri će biti nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama“, istakli su iz SFF-a.

Nagrade za najbolja ostvarenja bit će dodijeljene u kategorijama: najbolja dramska serija, najbolja komedija, najbolji kreator serije, najbolja glumica, najbolji glumac i zvijezda u usponu. Posebna ceremonija dodjele nagrada biće održana za vrijeme 27. po redu Sarajevo film festivala od 13. do 20. augusta 2021. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh