Film i TV

Preminuo glumac iz popularne serije “Đekna još nije umrla…”

Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Zef Bato Dedivanović preminuo je u 83. godini u Podgorici, prenose srbijanski mediji.

Zef Bato Dedivanović - Screenshot

Glumac CNP-a postao je 1972. godine, od kada stiče popularnost – brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji.

Glumio je u filmovima i pozorišnim predstavama Šalajko (serija), Pusta zemlja, Dečak je išao za suncem, U ime naroda, To kad uvati ne pušta, Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo (TV film i serija), Iskušavanje đavola, Stare granice očevog imanja, Oriđinali (mini-serija), U ime oca i sina, Čovjek koji je želio normalno da živi svoj život.

Dobitnik je nagrade “Oslobođenje Podgorice”, za ulogu u predstavi Kanjoš Macedonović.

Poetskim stvaralaštvom bavio se, uporedo sa glumom, od 1962. godine. Objavljivao je pjesme, eseje i druge književne forme u časopisima u Crnoj Gori.

Treće izdanje knjige Razgovor, štampano je u Podgorici 2005. godine (prvo izdanje je izašlo 1997.). Tada je rekao da mu je to prva i posljednja knjiga.

Pisana je u dijaloškoj formi i prevedena je na engleski jezik, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh