Film i TV

Film “Quo Vadis, Aida?” osvojio nagradu žirija na filmskom festivalu u Nizozemskoj

Film “Quo Vadis, Aida?” bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić, u produkciji Deblokade, osvojio je još jednu vrijednu nagradu ovaj put na nizozemskom festivalu “Movies that Matter”.Film proslavljenje bh. rediteljice do sada je osvojio brojne nagrade na festivalima, a nagrada nizozemskog festivala još jedna je potvrda sjajnog filmskog domaćeg ostvarenja.

pressmedia

FKlixestival “Movies that Matter” održava se u Nizozemskoj od 16. do 25. aprila, a u žiriju koji je odlučivao o Nagradi Velikog žirija nalazili su se Liane Cunje, Matthijs Wouter Knol i Vanja Kaluđerčić. Također, treba reći kako je bosanskohercegovački film ovu nagradu osvojio u konkurenciji od osam filmova u ovoj kategoriji.

Ono što treba naglasiti jeste da je “Quo Vadis Aida?” film koji je dobio jednoglasnu podršku žirija ovog festivala.

“Žiri se jednoglasno složio oko pobjednika. Film “Quo Vadis, Aida?”, iznio je važnu ličnu priču na ekran i odjeknuo je među publikom. Osvrnuli smo se na iskustva koja smo pojedinačno doživjeli tokom gledanja filma te smo zaključili Žiri se jednoglasno složili oko utjecaja kakav je film imao bilo da se radi o samoj radnji ili o autentičnim prikazima. Jednoglasno smo se složili da nagradu u iznosu od 5.000 eura dodjelimo filmu “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić”, saopćili su.

Ovo je samo jedna u nizu nagrada koju je film osvojio u posljednjih nekoliko mjeseci, a najvažniji događaj svakako će biti dodjela Oscara koja će se održati 26. aprila u 2 sata ujutro,piše


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh