Film i TV

Merima neće moći da svjedoči protiv Branislava?! Oglasio se Lečićev advokat povodom novih optužbi

Glumica Merima Isaković optužila je Branislava Lečića za zlostavljanje koje se navodno dogodilo davne 1978. godine, nakon čega se pokrenulo pitanje koliko novi slučaj “pojačava” optužbe protiv glumca u slučaju Danijele Štajnfeld.

Danijela Štajnfeld i Branislav Lečić - Screenshot

Da li nova optužba na račun Lečića može da oteža njegov položaj i poveća sumnje protiv njega, u postupku protiv Štajnfeld, advokat Svetozar Vujačić kaže da to nije moguće, jer je slučaj koji se desio Merimi Isaković odavno pravno zastario. Formalno pravno gledano, ako se sve desilo na način i kada je Merima Isaković opisala, taj slučaj je sada zastario i nema nikakav uticaj na Lečića, kaže advokat.

– Prema zakonu, ako prođe više od 35 godina od si*ovanja, nastupa apsolutna zastarjelost, što znači da žrtva si*ovanja više ne može sudski da goni izvršioca, niti da utiče na druge postupke protiv njega na bilo koji način – kaže Vujačić.

Advokat podsjeća da je zaprijećena kazna za djelo si*ovanja od tri do 12, a maksimalno 30 godina, što zapravo ima veze sa brzinom zastarjelosti krivičnog djela.

– Zastarjelost prati visinu kazne. Što je veća kazna, zastarjelost kasnije nastupa. Ipak, s obzirom da je prošlo 43 godine od navodnog počinjenja djela si*ovanja od strane Lečića, zastarjelost je svakako nastupila i tu nema sumnje – objašnjava advokat.

Sve to zapravo znači da slučaj glumice Merime Isaković nikako ne može da utiče na slučaj Danijele Štajnfeld, koja je Lečića takođe optužila za si*ovanje.

– Merima ne može da utiče na ishod slučaja Lečić-Štajnfeld ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu. Merima ne može da bude oštećena, pokrene parnični ni krivični postupak, jer bi prijava bila odbačena. Osim toga, nema nikakava posredna i neposredna saznanja da bi bila svjedok u slučaju Danijele Štajnfeld – kaže advokat Vujačić, piše “Mondo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh