Film i TV

Novinarka Kristina se ubila dok je vodila vijesti! Izvadila pištolj i pucala sebi u glavu uživo!

Cijev pištolja se zadimila, a kosa joj se razletjela po cijelom licu.

Kristina Čabak - Screenshot

U julu 1974. godine, Kristina Čabak, koja je tada imala 29 godina, ubila se dok je čitala vijesti u programu lokalne TV stanice u Sarasoti na Floridi.

U vrijeme kada se dogodila tragedija Kristin nije imala poznatih zdravstvenih problema i izgledala je potpuno prisebno dok je tog dana čitala vijesti.

Gledajući u kameru, 29-godišnja voditeljka je rekla: “U skladu s politikom Kanala 40 da vjerodostojno prikazuje nasilje i krvoprolića, sada ćete imati priliku prvi vijdeti još jednu stvar – pokušaj samoubistva.

Nakon toga je izvadila pištolj iz torbice i pucala sebi u glavu. Cijev pištolja se zadimila, a kosa joj se razletjela po cijelom licu. Izgledalo je kao da joj je vjetar razmrsio kosu. Kristina se zatresla, a potom je pala glavom na sto.

Christine Chubbuck se quitó la vida ante sus televidentes hace 41 años http://bit.ly/20vLv5k

Objavljuje EcuavisaČetvrtak, 28. siječnja 2016.

Članovi informativne ekipe su gledali u nevjerici i u prvom trenutku pomislili da je u pitanju šala. Međutim, kada je šef potrčao prema njoj i počeo da viče, suočio se s brutalnom istinom. Hitno su je odvezli u bolnicu, gdje je kasnije preminula.

Njena porodica je kasnije otkrila da je patila od depresije i da je imala suicidne misli. Njena majka je bila uvjerena da je bila depresivna zato što nije imala dečka. Tokom svog života je samo dva puta izašla na ljubavni sastanak i bila je djevica.

– Voljela je svoj posao. Međutim, nije imala ništa drugo van tog posla – nije imala bliske prijatelje ni intimne veze. Išla je kod psihijatra, ali on joj nije vjerovao kada mu je govorila da joj se više ne živi – ispričala je njena majka lokalnim medijima.

Sud je u dogovori sa Kristininom porodicom, zabranio lokalnoj televiziji da distribuira snimak voditeljkinog samoubistva.

Snimljen je film “Christine” koji je inspirisan tragičnom istinitom pričom o mladoj voditeljki, a nesrećnu Kristinu igra Rebeka Hol, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh