Film i TV

Šerbedžija o Balaševiću: Veliki pjesnik koji je rekao ne ratu

Ta vijest me užasno pogodila. Nemam riječi jednostavno. Postoje neke smrti koje su apsurdne i nemoguće i ne možeš se pomiriti sa njima. Osjećam se isto kao kada je Arsen umro”, rekao je za Nova.rs glumac Rade Šerbedžija, povodom smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića.

vijesti

Bio je velik, veličanstven pjesnik. Božanstven pjesnik, koji nije samo pjevao svoje pesme, nego je i pisao poeziju i knjige. Bio je mudrac. I uz sve to bio je veliki čovjek. Hrabar kada je trebalo biti hrabar. Rekao je ne ratu. Rekao je ne nasilju, i ovome treba odati svako priznanje i čast“, prokomentarisao je slavni glumac, prenosi Nova.rs.

U Balaševićevom filmskom prvjencu „Kao rani mraz“, za koji je napisao scenario i režirao ga, Šerbedžija je glumio starog Vasu Ladačkog.

Đorđe Balašević premio je danas na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Gostujući prije nekoliko godina u emisiji Ivana Ivanovića, Šerbedžija je Balaševića, uz osmijeh, nazvao „fantastičnim momkom“, spremajući se da se sretne sa njim u Novom Sadu,pišu Vijesti

„To jedno samo čudo. Jedno od najvećih emotivnih čuda u ovoj zemlji, kojeg ja obožavam“, rekao je Šerbedžij


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh