Film i TV

Milena Radulović ponovo otvorila dušu u bolnoj ispovijesti: Bila sam zarobljena i tako sama, stidila sam se…

Ona je ispričala i sljedeće korake u vezi sa tužbom protiv Miroslava Mike Aleksića

oslobodjenje

Glumica Milena Radulović je ispričala sve o seksualnom zlostavljanju koje je doživjela od učitelja glume Miroslava Mike Aleksića. Cijeli slučaj potresao je javnost, a sada je Radulović odlučila da ispriča još neke detalje.

– Miroslav Aleksić je veoma poznat i uspješan učitelj koji je osnovao školu glume u kojoj djeca uče o zanatu od pete do osamnaeste godine. Mnogi uspješni glumci u našoj zemlji su učili sa njim. U Srbiji se smatra veoma prestižnim ako Aleksić odvede dijete u svoju školu – sprovodi velike audicije, gdje od ogromnog broja djece bira od pet do sedam najtalentovanijih. Škola postoji 40 godina i sve ovo vrijeme radi sa istim uspjehom.

Školu sam pohađala od jedanaeste do osamnaeste godine. I, na nesreću, u posljednjoj godini škole doživjela sam seksualno uznemiravanje i zavođenje. Ovo je bilo zaista zastrašujuće. Dok se nisu pojavile sljedeće devojke, bila sam sigurna da je ovo samo moja priča, mislila sam da sam tako sama.

Stidjela sam se sebe. Mrzila sam sebe tokom ovog perioda. Bio je manipulator koji je odnose sa svojim učenicima gradio iz pozicije oca, neospornog autoriteta. Prije dvije godine pojavila se djevojčica rođena 2000. godine – bila je u veoma lošem stanju. Za mene je ona postala motivacija da zaustavim sve ovo. Ali bila sam zarobljena – nisam uspjela da natjeram druge djevojke da ispričaju o svemu tome. Oni, uključujući i mene, nisu vjerovali u sud, u birokratiju, mislili su da će sve ovo potrajati mnogo godina. Pored toga, bilo nas je sramota i nismo mogli roditeljima da kažemo šta se dogodilo.

Uloga svih ovih djevojčica je veoma važna. Kako dokazati priču koja se dogodila prije osam, šest, pet godina? Dokazivo je samo ako čovjek nastavi svoja djela i izvrši ih prema jednoj metodi. A kada smo započeli istragu sa policijom, ispostavilo se da ima i drugih žrtava – starijih od nas. Imao je čitav sistem koji je još uvijek radio (njegova posljednja žrtva rođena je 2004. godine). I tek na kraju suđenja moći ćemo da shvatimo koliko je sve to trajalo i otkrijemo približni broj žrtava. Naravno, neće svi ići u policiju. Nećemo dobiti ni sliku, već samo crtež ovog monstruoznog procesa, koji je ovaj čovjek spakovao u najfiniju elitnu dječiju školu dramskih umjetnosti. Radeći 40 godina,piše Oslobodjenje


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh