Film i TV

Eva Ras čula za smrt Marije iz “Žikine dinastije”, oglasila se: Otkrila 1 detalj koji niko nije znao

Glumački svijet jučer je rastužila vijest da je preminula Rialda Kadrić, zvijezda kultnog serije “Žikina Dinastija”.

Eva i Rialda - Novi.ba

Ona je preminula u Atini u 57. godini, a mnoge njene kolege su se oprostile od nje. Eva Ras se pogotovo potresla, jer je Rialda bila prijateljica sa njenom pokojnom kćerkom Krunom.

Vidjela sam, jako mi je žao. Ona se družila sa mojom Krunom. Baš mi je teško ovih dana. Puna mi je kuća onih koji su me napustili, i ona i Mira Furlan sve one su sjedile ovdje. Nikada nisam sarađivala sa njom ali sjećam se dobro da sam kao majka kuhala kafu njoj i mojoj kćerki. Sretali smo se dosta po ljetovanjima, ona je bila jedna od onih glumica koja je smatrala da to nije važno – istakla je Eva.

Rialda je po završetku gimnazije upisala studije Svjetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prijestonicu dvije godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina.

U međuvremenu se preorjentisala na psihologiju te postala licencirani psihoterapeut.

Moja uloga je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvjesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cijenim da preduzimanje prvog koraka može biti zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez osude, stroga povjerljivost i mogućnost razgovora u sigurnom okruženju – navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh