Film i TV

Lidija Vukićević: “Djevojčice mi na Instagramu pišu da su si*ovane, molim ih da kažu svojim majkama!”

“Ne mogu da shvatim odrasle da govore o tome u javnosti kako su znali i nisu ništa preduzeli”.

Lidija Vukićević - Screenshot/YouTube

Glumicu Lidiju Vukićević (58) veoma je potresla vijest koja je prethodnih dana uzdrmala cijelu Srbiju o tvrdnjama koje je iznela njena mlađa koleginica Milena Radulović da ju je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić navodno si*ovao i zlostavljao kada je imala 17 godina.

Ono što meni smeta u celom tom slučaju, on će vjerovatno biti osuđen, ja sigurno neću da mu sudim… Ali mene strašno deprimiraju ti komentari “šta treba sada sa njim” i “da li je potrebna smrtna kazna” i slično. To su samo floskule. Mi moramo da vidimo šta je rješenje. Sada svako od nas zna šta sa njim treba da bude! Njemu će svakako da se sudi, ali time nismo riješili problem, a niko se ne bavi rješenjem problema – započela je Vukćevićeva.

Kako je moguće da se sada toliki ljudi javljaju, osuđuju ga i govore kako su sve znali… Pa čekajte, ako se znalo, zašto niste nešto preduzeli? Zašto ste dozvolili da pate djeca? – konstatovala je glumica.

Lidija je istakla da prvenstveno majka i otac moraju brinuti o svojoj djeci, pa tek onda institucije.

Pitam se kao majka, da li je moguće i koliko je moguće da roditelji ne primijećuju stanje svoga djeteta s obzirom da se to ponovilo nekoliko puta? Moje dijete kada uđe sa vrata vidim i znam da li ima neki problem i odmah tragam da vidim šta ga muči. To što se dogodilo Mileni i ostalim djevojkama je strašno. Ja apelujem na roditelje da moraju da imaju kontrolu nad svojom djecom, odnosno nadzor – dodala je ona.

Mene bi sada bilo sramota da se pojavim u medijima i da kažem da sam sve znala. Zašto onda nešto nisam preduzela? Ja se ne borim samo za svoju djecu. Kada sam prije nekoliko godina vidjela kako jedan čovjek juri neko dijete na ulici odmah sam zaustavila kola da vidim o čemu je riječ i da pomognem djetetu. Prije svega, majka sam i uvijek gledam iz tog ugla. Ne mogu da okrenem glavu nad torturom nekog djeteta, prosto ne mogu – zapitala se Vukićevićeva.

Ona je okrila i jedan šokantan podatak, a to je da joj se djevojčice koje je ne poznaju povjeravaju na društvenim mrežama i pitaju za pomoć.

Na Instagramu dobijam poruke djevojčica, koje mi pošalju poruku, da im se dogodilo si*ovanje i da nisu nikome rekle. Prvu stvar koju uradim u tom trenutku jeste da im kažem: “Molim te, kaži svojoj mami ili daj da ja popričam sa njom”. Ovo što mi kačimo na Instagramu i društvenim mrežama, sve je to super, ali hajde da pomognemo jedni drugima – priznala je glumica.

Mogu da shvatim da djevojku od 17 godina bude sramota da priča o si*ovanju i sličnim temama jer možda ne želi da se izlaže sramu i slično. Ali ne mogu da shvatim odrasle da govore o tome u javnosti kako su znali i nisu ništa preduzeli. To je zato što su sebični i licemjerni. Zato što gledaju samo sebe i to je ono što nas vodi u apsolutnu propast društva, a ja nikada neću biti takav čovjek. Tu neku zaštitničku ulogu prema djeci nikada neću izgubiti – zaključila je Lidija, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh