Film i TV

Bata je bio gori od Mike, vidjela sam bludne radnje! Voditeljica o školi strave: Stajao je djevojčici iza leđa, ona je plakala!

Voditeljka Televizije Hepi Jovana Jakić otkrila je svoja loša iskustva iz škole preminulog Bate Miladinovića, mentora Mike Aleksića, koji je priveden zbog s..ovanja i zlostavljanja maloljetnica.

Jovana Jakić - Screenshot

Voditeljka Televizije Hepi Jovana Jakić otkrila je svoja loša iskustva iz škole preminulog Bate Miladinovića, mentora Mike Aleksića, koji je priveden zbog s..ovanja i zlostavljanja maloljetnica.

Kako voditeljka navodi, njih dvojica su uvijek bili konkurencija, nisu imali nikakav blizak odnos. Ističe, da su svi znali šta se dešava na časovima i kod Bate i kod Mike.

“Njih dvojica su uvijek bili konkurencija, nisu imali nikakav blizak odnos, već je uvijek bilo nekih hladnih pogleda između njih. Ali su obojica znali da su zaštićeni. To je bila je ista ekipa ljudi, postojala je jedna televizija, jedan radio i jedna škola glume. Znali smo svakodnevno šta se dešava na časovima i kod Bate i kod Mike. Iako je tu bilo dosta poštenog svijeta, oni bili manijaci“, kaže Jovana Jakić.

Voditeljka je pohađala obje škole, nosi traume iz tog perioda i objašnjava kako je izgledala “priprema za maltretiranje” maloljetnica.

“Toliko smo vremena provodili zajedno, da sam ja te ljude, Batu i Miku, poznavala bolje nego svoju rodbinu, tetke i strine. Mi govorimo o preinteligentnim ljudima koji su bolje poznavali djecu od bilo kojih učitelja, znali su više od pedagoga, ali su to zloupotrijebili. Tu su dolazila djeca mlađa od devet godina i prolazila „dril“ koji uključuje formiranje manira, ponašanja, oblačenja, apsolutno svega. Oni sistemski prave takav uvod, dok ne sludi djecu i dok ih nema u vlasništvu“, kaže voditeljka.

Sigurno da niko od djevojaka koje su zlostavljane nije bio „slaba ličnost”, jer mnogi osjetljiviji su prije toga „otpali“ i odustali. Jedna od jačih koja može da izdrži taj pritisak i da se izbori da ne bude uznemiravana, bila je je Branka Katić, i to je jedino ime koje ću spomenuti, kaže voditeljka.

“Ja sam kod Bate Miladinovića bila najmlađa i vidjela sam bludne radnje koje su se dešavale pred svima nama. Bata Miladinović je natjerao djevojčicu koja je tada imala 12 ili 13 godina da pročita tekst za koji je morala da bude nagnuta naprijed, dok joj je on stajao iza leđa i m..turbirao. Ona je plakala, ali nije smjela da prestane da čita dok on ne završi, a njega su očigledno te suze još više uzbuđivale. Sjećam se kada ta djevojčica nije dala da njena mlađa sestra pređe u stariju grupu i obje su se ispisale iz škole. Ako znate da je djecu sramota da kažu kada dobiju jedinicu, zamislite tek da treba da kažu da su s.ksualno uzbudili „čika Batu“ ili „čika Miku“. Ta djeca samo hoće da ostanu djeca“, kaže Jovana.

I Bata i Mika su imali ideju da glumica mora da bude lijepa, što je bilo fašistički, ali tada to nismo shvatali, kaže voditeljka.

“Mene je Bata Miladinović takođe prozvao da pročitam taj tekst, uspjela sam da se ne naginjem zato što sam ga znala napamet, ali sam imala neprijatnost, to je za mene bila trauma. Nisam rekla roditeljima za zbog čega, bilo me je sramota. Mika Aleksić je monstrum koji me držao za vrat, usmjeravao glavu ka grupi i pitao da li ja mislim da sam lijepa kao ostale djevojčice. A ja tada sa viškom kilograma, možete da pretpostavite kako sam se osjećala“.

Tada je jedna djevojčica rekla roditeljima šta se dešavalo u školi, oni su to prijavili, zatim je Bata Miladinović otkazao časove. Svi roditelji su se okolomili na djevojčicu i njene roditelje.

“Govorili su da je je bolje da pripaze na svoju kćerku “vrcu“, “šmizlu“, zato što je stavila maskaru, a da su oni izgubili vrsnog pedagoga zbog nje. Tada vidite da idete “biciklom na Rusiju“. Ja sam stalno pričala o tome, ali od ljudi nisam dobijala nikakvu reakciju. Javio mi se reditelj koji je rekao, pa ove priče slušamo 20 godina. Ali niko nije imao dokaze da podnese tužbu. Saslušaju te, i to je to, ipak je on guru i velikan. Sada su naša djeca bezobraznija, ja sam moje vaspitala tako da to što neko ima 60 godina ne znači da treba da mu vjeruješ da je dobar i da nije kreten. Treba da poštujemo ljude koji su umni i koji to zaslužuju”, kaže voditeljka, piše “Mondo“.

Da podsjetimo, reditelj Bratislav Bata Miladinović osnovao je školu glume 1949. godine. Bio je dramski pedagog i profesor glume, dok su generacije glumaca ovdje stekle su svoja prva znanja. Među njima su Neda Arnerić, Ružica Sokić, Renata Ulmanski, Stojan Dečermić, Milutin Butković, Svetislav Goncić…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh